Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.572
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.572
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin’i Ne Zaman Ve Ne Kadar Almalıyım?

Bitcoin Satın Alan Şirketler

Ne zaman Bitcoin almalıyım? Bu sorunun cevabını net bir şekilde vermek imkansız olsa da cevaba yaklaşmak oldukça kolaydır. Çoğu varlık sınıfında olduğu gibi, uzun vadeli bir yatırım planı da çoğu zaman en iyi stratejidir.

Uzun vadeli bir strateji aynı zamanda yatırımcıların Bitcoin’in değişkenliğinden kurtulmasına da olanak tanır. Geçmişteki performans gelecekteki getirileri garanti etmese de Bitcoin, 2009 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana uzun vadeli tutarlı bir büyüme sağladı.

Bu düşünce, Bitcoin’in önceki 10 yıldaki ortalama fiyatını vurgulayan CoinMarketCap verileriyle destekleniyor :

  • Bugün : 29.137$
  • 1 yıl önce : 21.362$
  • 2 yıl önce : 35.350$
  • 3 yıl önce : 9.677$
  • 4 yıl önce : 9.912$
  • 5 yıl önce : 8.181$
  • 6 yıl önce : 2.576$
  • 7 yıl önce : 654$
  • 8 yıl önce : 289$
  • 9 yıl önce : 601$
  • 10 yıl önce: 97 dolar

Yukarıdaki verilere göre, Bitcoin geçtiğimiz on yılda çok fazla dalgalanmaya tanık oldu. Örneğin 9 yıl önce yatırım yapanlar ortalama 601 dolar ödeyecekti. Bir yıl sonra, Bitcoin fiyatı %50’nin üzerinde bir düşüşle ortalama 289 dolara ulaştı. Ancak üç yıl daha bekleyerek Bitcoin’in ortalama fiyatı 8.181 dolara yükseldi. 601 $’lık orijinal maliyet fiyatından bu, yalnızca dört yıllık ticarette %1.200’ün üzerinde bir büyüme anlamına geliyor.

Daha uzun bir süre boyunca, Bitcoin 10 yıl önce ortalama sadece 97 dolardı. Bugün, 30.000 doların üstündeki fiyatlarla Bitcoin, 10 yılda %30.000’in üzerinde getiri elde etti. Sonuç olarak, Bitcoin tarihsel olarak uzun süre tutanları ödüllendirdi. Ancak bu durum, aşırı fiyat dalgalanmalarıyla baş edemeyen yatırımcılar için zorlayıcı olabilir. Örneğin, Bitcoin fiyatları düşmeye devam ettiğinde birçok yatırımcı paniğe kapılarak satış yapacaktır. Deneyimli Bitcoin yatırımcıları ise mevcut indirimler nedeniyle varlıklarını artıracak.

Bugün Ne Kadar Bitcoin Almalıyım?  

Yatırımcılar ilk kez Bitcoin alırken yatırım büyüklüklerini de değerlendirmelidir. Aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışacağımız dikkate alınması gereken birçok değişken vardır.

Harcanabilir Gelir

Bitcoin’e yapılacak bir yatırım yalnızca harcanabilir gelirle finanse edilmelidir .

  • Örneğin bir yatırımcının aylık 3.000$ maaş aldığını varsayalım.
  • Bu rakamın 2.500 doları kira, gıda ve elektrik gibi temel giderlere ayrılıyor.
  • Geriye 500 dolar harcanabilir gelir kalıyor.

Yatırımcılar Bitcoin’in değer kazanacağını ve düşeceğini unutmamalıdır. Yatırımcının acil bir masrafı karşılamak için Bitcoin’ini satması gerektiği bir zaman gelirse, başlangıçta yatırdığından çok daha azını geri alabilir. Bunu akılda tutarak yatırımcılar Bitcoin’i yalnızca kısa vadeli finansmana ihtiyaç duymayacakları parayla satın almalıdır.

Dolar-Maliyet Ortalaması ve Toplu Ödeme Yatırımı

Bazı insanlar Bitcoin’i toplu yatırımla satın alacak. Ancak Bitcoin fiyatlarının ne kadar değişken olduğu göz önüne alındığında bu riskli bir hamle. Bunun yerine yatırımcılar, Bitcoin alımlarında dolar maliyetinin ortalamasını almayı düşünebilirler .

Örneğin, bir yatırımcının toplam 20.000 ABD Doları tutarında bir toplamı olduğunu varsayalım. Bitcoin’in token başına 68.000 dolara ulaştığı Kasım 2021’de 20.000 doların tamamını yatırdılar. Bu, yatırımcının ancak Bitcoin 68.000 dolara ulaştığında baştan başlayabileceği anlamına geliyor.

Şimdi dolar-maliyet ortalaması alındığında ortaya çıkan sonucu ele alalım. Yatırımcı önümüzdeki 20 ay boyunca her ay 1.000$ yatırım yapmaya karar verir.

İşte sonuç:

Ne Zaman Bitcoin Almalıyım?

 

Yukarıdakilere göre, tek seferde 20.000 dolar değerinde Bitcoin satın alan yatırımcı, 68.000 doların üzerinde bir maliyet fiyatına ulaştı.

Yatırımcı ayrıca 68.000 doların üzerinde bir başlangıç ​​maliyet bedeli ödedi. Ancak bu yalnızca 1.000 dolarlık bir yatırım tutarındaydı. Yatırımcı daha sonra her ay Bitcoin’e 1.000 dolar ayırdı. Sonuç? Yatırımcının ortalama maliyet fiyatı 35.000 doların altındadır. Bunun nedeni, her 1000 $’lık yatırımın, daha geniş pazara uygun olarak fiyatın ortalamasını almasıdır.

Yani Bitcoin piyasaları düşmeye başlarsa yatırımcı ortalama maliyet fiyatını daha da düşürecektir. Ancak piyasalar yükselirse yatırımcı kazanç görmeye başlayacak.

Dolar Maliyetli Ortalama Bitcoin’i Ne Sıklıkla Kullanmalıyım?

  • Dolar maliyeti ortalaması alınırken sabit bir kural yoktur, ancak tutarlı olmak önemlidir.
  • Örneğin aylık Bitcoin yatırımı yapmayı tercih edenler ayları atlamaktan kaçınmalıdır. Bu, ortalama maliyet fiyatının daha geniş pazarla uyumlu olmasını sağlayacaktır.
  • Bitcoin’in ne kadar değişken olabileceği göz önüne alındığında, haftalık bazda dolar maliyeti ortalaması da alınabilir.
  • Sonuçta Bitcoin, bir haftalık ticarette çift haneli yüzdelerle yükselip düşebilir.
  • Ancak sonuçta yatırımcılar asla gerçekçi olarak kaybetmeyi göze alabileceklerinden daha fazla yatırım yapmamalıdır.

Bitcoin’e Aşırı Maruz Kalmayın

Dolar maliyeti ortalamasını almak uzun vadeli yatırımcılar için akıllı bir strateji olsa da Bitcoin’e aşırı maruz kalmamak önemlidir. Yani yatırımcıların yumurtalarının tamamını aynı sepete koymaktan kaçınması gerekiyor.

Tecrübeli yatırımcılar bu konsepti anlıyorlar, bu yüzden iyi çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olacaklar. Çeşitlendirme konusunda herkese uygun tek bir çözüm yoktur. Her şey yatırımcının risk iştahına ve uzun vadeli finansal hedeflerine bağlıdır.

Örneğin, bazı yatırımcılar birçok farklı kripto para birimine yönelecek. Bu , Ethereum, BNB, Solana, Arbitrum ve EOS gibi en iyi yardımcı tokenlardan bazılarını içerebilir . Bazı yatırımcılar en iyi kuruşluk kripto para birimlerini de portföylerine ekleyecek . Buna XRP, Dogecoin, TRON, Polygon ve Stellar dahildir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir