Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.525
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.525
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Visa, Stablecoin Ödemelerinde Solana’ya Genişleyecek

Visa

Visa, Ethereum’daki ayrıcalıklardan sonra, stablecoin takasını Solana blok zincirini de içerecek şekilde genişletildiğini duyurdu.

Şirket, pilot programı yürütmem için ticari satın alma şirketleri Worldpay ve Nuvei ile ortaklık kurduğunu söyledi.

Pilot çalışmasının bir parçası olarak Visa, ödeme devi VisaNet üzerinden yetkilendirilen itibari para ödemeleri gerçekleştirmek için ortakları arasında Solana ve Ethereum blockchain ağları üzerinden milyonlarca USDC taşıdı.

Şirketin kripto başkanı Cuy Sheffield, yapılan çalışmaların amacı sınır ötesi ödemeleri hızlandırmayı ve müşterilere stablecoin ödeme seçeneği sunmayı amaçladığını belirtti.

Sheffield, “USDC gibi sabit paralardan ve Solana ve Ethereum gibi küresel blockchain ağlarından yararlanarak, sınır ötesi ödemelerin hızını artırmaya yardımcı oluyoruz ve müşterilerimize Visa hazinesinden kolayca fon gönderip almaları için modern bir seçenek sunuyoruz” dedi.

Worldpay ve Nuvei, çeşitli sektörlerdeki tüccarlara hizmet veren fintech şirketleridir. Visa’nın desteği ile, satıcılara ödemeleri stabilcoinlerle alma seçeneği sunmayı bekliyorlar.

Yapılan duyuru aynı zamanda Visa’nın Solana’yı ödemeler için desteklenen bir blockchain olarak dahil ettiğini de gösteriyor. Ayrıca bu Visa’yı bunu yapan ilk büyük ödeme şirketlerinden biri yapıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Solana Pay, Shopify İle Ortaklık Kurdu

Visa’dan önce Solana’nın ödeme sistemi Solana Pay, e-ticaret devi Shopify ile entegre oldu. Shopify’daki Solana Pay, milyonlarca satıcıya daha dinamik ve verimli bir ödeme seçeneği sunuyor.

Ayrıca tüketiciler de Shopify’ı kullanan geniş satıcı ağından mal ve hizmetler için dijital dolar para birimleriyle ödeme yapabilmenin faydasını elde ediyor.

Bundan dolayı Solana ödeme sistemlerinde artık kolaylık sağlamak için birçok şirketlerle ortaklık kurma yolunda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir