Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.340
% 4.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.340
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Visa, Stablecoin Planlarını Paylaştı

visa stablecoin

Küresel ödeme devi Visa, stablecoin ödemelerine odaklanan yeni bir girişimle kripto para sektörünün faydalarını keşfetmeye devam ediyor.


Visa’da kripto başkanı olarak görev yapan Cuy Sheffield, 24 Nisan’da Twitter’ta yaptığı paylaşımda firma tarafından geliştirilen kripto para ile ilgili yeni bir projeyi duyurdu.

Sheffield, planlanan kendilerine ait kripto ürününün, halka açık blok zinciri ağlarının ve stablecoin ödemelerinin ana akım olarak benimsenmesini sağlamak için tasarlandığını belirtti.

Visa’nın 20 Nisan’da yayınladığı bir iş ilanına göre; şirketin kripto bölümünün günlük yaşamındaki dijital ticaretini kolaylaştırmak için “yeni nesil ürünler” geliştirdiği belirtildi.

Visa, ürünü geliştirmek için programlama, arka uç sistemleri Web3 teknolojilerine odaklanan yazılım mühendisleri arıyor.

Visa, tercih edilen başvuru nitelikleri arasında, Solidity programlama dilini kullanarak akıllı sözleşmeler yazma deneyiminin yanı sıra Katman 1 ve Katman 2 çözümlerinin iyi anlaşılması gerektiğini de belirtti. Özellikle Ethereum Network tarafından tanıtılan Solidity, blok zinciri platformlarında akıllı sözleşmeler oluşturmak ve blok zinciri sisteminde bir işlem kayıtları zinciri oluşturmak için kullanılmaktadır.

Ethereum hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız buraya tıklayın.


Bu adımlar, Visa’nın kripto para birimleri ve Stablecoin’leri kullanarak ödeme sistemlerini geliştirmek için attığı ilk adımlardan biri olarak görülüyor. Bu girişim, kripto para birimleri ve Stablecoin’lerin gelecekteki kullanımını ve benimsenmesini daha da artırabilir.

Şu anda, birçok ülkede kripto para birimleri hala regülasyon ve yasal düzenlemelerin dışında kalıyor ve geleneksel finansal kuruluşlar tarafından kabul edilmiyor. Ancak, Visa gibi büyük ödeme sistemleri şirketlerinin bu alana girerek, kripto para birimleri ve stablecoin’lerin benimsenmesini artırabileceği düşünülüyor.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir