Dogecoin Kaç Dolar?



Dogecoin

DOGE

24 Saat Hacim
Yükleniyor…

Arz
Yükleniyor…

Market Hacmi
Yükleniyor…

Dogecoin Nasıl Alınır Bilmiyor musun?

Yükleniyor…
1 Dogecoin Kaç TL?

1 Dogecoin (DOGE) = Yükleniyor…

1 Dogecoin Kaç Dolar?

1 Dogecoin (DOGE) = Yükleniyor…

1 Dogecoin Kaç Euro?

1 Dogecoin (DOGE) = Yükleniyor…

Dogecoin (DOGE) Hakkında

Dogecoin, Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından 2013 yılında ortaya çıktı. Bu dönemde, artan altcoin popülaritesine esprili bir yanıt olarak, yarı ciddi bir coin geliştirmeye karar vermişlerdi.

Başlangıçta, Dogecoin yeni piyasaya sürülen altcoin’lerin heyecanına mizahi bir yaklaşım sunan bir “meme coin” olarak tanıtıldı. İlk etapta, Dogecoin pek bir değere sahip değildi ve sosyal medya kullanıcıları ile Reddit gibi online platformlarda teşekkür amacıyla kullanılan bir bahşiş aracı olarak işlev gördü.

Dogecoin’in teknik yapısı, özellikle Litecoin’den alınan ve daha önce Luckycoin tarafından kullanılan, artık kullanımdan kalkmış Scrypt tabanlı Proof of Work (PoW) konsensüs algoritmasından esinlenmiştir.

PoW sistemleri, bilgisayar ağları aracılığıyla mutabakat sağlar. Bu, internete ve uygun bir bilgisayara sahip herkesin Dogecoin ağında doğrulama işlemine katılıp, ek Dogecoin madenciliği ödülleri kazanmasına imkan tanır. PoW, Dogecoin’in hızlı işlem süreleri ve düşük işlem ücretleri gibi özelliklerle kripto para topluluğu tarafından benimsenmesine yardımcı olmuştur.

Dogecoin topluluğu, kendilerine “Shibes” adını vermiş olup, hala aktiftir. Günümüzde, Dogecoin özellikle çevrimiçi içerik oluşturuculara bahşiş vermek için ve bazı E-ticaret sitelerinde nadiren de olsa alışveriş yapmak için kullanılmaktadır.

Dogecoin, başlangıçta 100 milyar DOGE ile sınırlı bir arzla sunulmuştu, ancak sonradan bu üst sınır kaldırılmış ve böylece arzı sınırsız hale getirilmiştir.

Dogecoin Özellikleri

Dogecoin Fiyatı

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Dogecoin Piyasa Değeri

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Dogecoin Hacim

Yükleniyor…

Kripto Sıralaması

Yükleniyor…

Dogecoin Toplam arzı

Yükleniyor…

Dogecoin Maks. Arzı

Yükleniyor…

Tam Seyreltilmiş Piyasa değeri

Yükleniyor…

1 Dogecoin Serbest piyasada Ne Kadar?

Dogecoin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dogecoin Ne Zaman Oluşturuldu?

Dogecoin (DOGE), Luckycoin ve Litecoin tabanlı teknolojisi ile 2013 yılında oluşturulmuştur.

2014 yılında, madencilerin Dogecoin mi yoksa Litecoin madenciliği mi yapmak istediklerini seçmelerine olanak tanıyan birleşik madencilik özelliği kullanıma sunulmuştur.

Dogecoin hala satın almaya değer midir?

Dogecoin’i Bitcoin gibi kripto para birimleri ile kıyasladığınızda, Dogecoin Bitcoin’in değerinin sadece ufak bir kısmına sahiptir.

Bununla birlikte, Dogecoin’in tarihine bir göz atarsanız, sadık takipçileri sayesinde token zamanla büyümüştür.

Dogecoin’in düşük maliyeti, onu diğer daha pahalı kripto para birimlerinden daha erişilebilir kılar. Herhangi bir kripto parayı almadan önce her zaman kendi araştırmanızı yapın.

Dogecoin Neden Yükseliyor?

Dogecoin en güçlü ve en bağlı topluluklardan birine sahiptir. Bu nedenle, kripto parayı kendileri satın alan ya da Twitter gibi sosyal medya kanalları aracılığıyla destekleyen ünlü kişilerden destek almıştır. Bu tanıtım dalgaları Dogecoin’in büyümesinin ardında itici bir güç olmuştur, çünkü sosyal medya ve haber medyasında gündeme geldiğinde fiyatında dalgalanmalar görülmektedir.

Dogecoin Nasıl Satın Alınır?

Dogecoin, Binance’te doğrudan kredi veya banka kartı ile satın alınabilir. Ayrıca Binance Borsası’nda Dogecoin karşılığında diğer kripto para birimlerini takas da edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Dogecoin Nasıl Satın Alınır? rehberimizi okuyun.

Dogecoin Haberleri

Yükleniyor…

Dogecoin Dönüştürücü

DOGE

=
USD

EUR

TRY

Son Videolar
Yükleniyor…

Diğer Kripto Paralara Göz Atın

Yükleniyor…