Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.379
% 0.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.379
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Güney Kore, Kripto Firmasına Savaş Açtı

Güney Kore Terra Labs

Güney Kore adalet makamları geçtiğimiz yıl büyük bir çöküşe neden plan kripto firması ve ekosistemine karşı sert adımla geliyor.

Geçtiğimiz yıl iflas eden Terrafomr Labs hakkında yasal süreçler devam ediyor. Özellikle Güney Kore, konu ile ilgili oldukça sert adımlar atmakta. Güney Kore Savcılık makamları, Terraform Labs yetkililerinden 10 kişiye çeşitli suçlamalar yöneltildiğini açıkladı. Dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve zimmete para geçirme gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan yetkili isimlerin birçok suçlamayla ilişkilendirilmesi, 11 aylık soruşturmanın ardından netliğe kavuşmuş oldu.

Güney Kore savcıları, Terraform Labs yetkililerinin yaklaşık 350 milyon dolar yasadışı kazanç elde ettiğinden şüpheleniyor. Suçlanan kişiler arasında Terraform Labs’in kurucu ortaklarından Hyun-seong Shin de yer alıyor. Shin, projenin uygulanamaz olduğunu bilmesine rağmen yatırımcıları yanıltmakla ve ürünün reklamını yaparak büyük kayıplara yol açmasından dolayı suçlanıyor.

Savcılar, suçlanan kişilerin mal varlıklarına da el koydu ve bunların toplam değerinin 180 milyon dolar olduğunu ifade etti. Bu gelişme, Terraform Labs’in itibarına zarar verirken, Güney Kore’deki kripto para endüstrisinde de endişe yarattı.

Terra stablecoin ekosistemi, blockchain teknolojisiyle çalışan bir ödeme platformuydu. Kullanıcılar, platform aracılığıyla farklı para birimlerini birbirleriyle değiştirebilir ve düşük maliyetlerle hızlı işlemler gerçekleştirebilirdi. Ancak, platformun çökmesiyle birlikte yatırımcılar büyük kayıplar yaşadı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir