Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.653
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.653
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Güney Kore, Kripto Firmalarına Soruşturma Yetkisi Verdi

Güney Kore

Güney Kore’deki BoK, ülkedeki kripto para hizmet sağlayıcıları ve çıkaranları daha sıkı bir şekilde denetlemek için yetkilerini artırdı. Yeni yapılan bir düzenleme ile BoK artık kripto para ile ilgili işletmelerin operatörlerini araştırabilecek ve kripto borsalarından işlem verilerini isteyebilecek. Bu hak geçen hafta Ulusal Meclis’in Siyasi İşler Komitesi tarafından onaylandı ve bu sayede BoK, sanal varlıkların finansal istikrar riskleri hakkında endişelerini dile getirmişti.

Ancak, finansal varlık sektörünü düzenleme konusunda son sözü sahip olan FSC, kripto para birimlerinin geleneksel finansmanla aynı durumda olduğunu göstermek istemeyen FSC, merkez bankasının kripto para birimleri üzerindeki yargı yetkisine karşı uyarıda bulundu. FSC, kripto varlıklarını menkul kıymet olarak kabul ediyor ve son zamanlarda kripto şirketlerine yönelik denetim faaliyetleriyle aktif olmuştur.

BoK ve FSC arasında son üç yıldır kripto para birimi düzenlemeleri konusunda anlaşmazlıklar yaşanmaktadır. FSC, ülkenin Devlet İşleri Komisyonu’nun bir bölümü olan Siyasi İşler Komitesi yetkilileri tarafından kripto düzenleyici olarak pozisyonunu tekelleştirme çabalarıyla suçlanmıştır.

Son gelişmeyle birlikte, hem Güney Kore merkez bankası hem de finansal düzenleyici, kripto para birimi operatörlerini araştırabilecek ve işlem verilerine tam erişim sağlayabilecekler. Bu, Güney Kore’nin sanal varlık yasalarının hızlandırılmasına yol açacaktır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir