Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.415
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.415
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Gemini, ABD Dışı Yeni Türev Platformu Oluşrutuyor

Gemini

ABD merkezli kripto borsası Gemini, ülkedeki düzenleyici baskıların artması nedeniyle offshore bir türev platformu açacağını duyurdu.

ABD üzerinde bir çok ülkede olduğu gibi kripto para birimlerine karşı düzenleyici baskı giderek artıyor. Geçtiğimiz günlerde Coinbase CEO’su Brian Armstrong düzenleyici netlik eksikliği konusunda endişeleri nedeniyle  ABD’den ayrılmayı düşünebileceğini açıklamıştı. Benzer bir adım da kripto borsası Gemini’den geldi.

Yapılan açıklamaya göre Gemini, ülkedeki düzenleyici ortamın sertleşmesi nedeniyle offshore bir türev platformu açacağını duyurdu. Yeni platformun adı Gemini Foundation olacak ve ilk ürünü, Gemini doları (GUSD) cinsinden bir Bitcoin (BTC) sözleşmesi olacak. Şirket, bu sözleşmeyi takiben GUSD ile bağlantılı kalıcı bir Ether (ETH) sözleşmesi de sunmayı planlıyor.

Sürekli sözleşmelerin geleneksel türevlerden farkı, bir son kullanma tarihine sahip olmamasıdır. Bu, yatırımcıların pozisyonlarını açık tutmalarını ve istedikleri zaman kapatmalarını sağlar. Gemini’nin bu kararı, ABD’li düzenleyicilerin kripto para birimleri konusunda daha sert bir yaklaşım benimsemesiyle aynı zamana denk gelmektedir.

Gemini, Ocak ayında kayıtsız menkul kıymetler satmakla suçlandı ve bu durum da şirketin düzenleyicilerin gözetimi altında olduğunu gösteriyor. Ancak ABD dışında yerleşik olacak olan Gemini Foundation, ABD düzenleyicilerinin gözetiminden uzak kalacak.

Benzer şekilde, dünya genelinde en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, Mart ayında Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından çeşitli ihlal iddiaları nedeniyle dava edildi. FTX de Bahamalar’da yerleşik olsa da eski CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD’de cezai suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Kripto para birimleri dünyası, düzenleyicilerin giderek sertleşen tutumuna uyum sağlamaya çalışırken, Gemini Foundation gibi offshore türev platformları, yatırımcılara daha fazla seçenek sunarak pazarın gelişmesine yardımcı olabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir