Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.727
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.727
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Coinbase Bermuda Merkezli Borsa Açmayı Planlıyor!

Coinbase

Amerika merkezli dünyanın en büyük borsaları içerisinde yer alan Coinbase, Bermuda merkezli bir türev borsası açmayı planladığını duyurdu.

Bilindiği üzere Coinbase, Amerika merkezli bir kripto para borsası olarak faaliyet gösteriyor ve dünyanın en büyük borsaları arasında yer alıyor.

Borsa, 19 nisan tarihindeki bir blog yazısına göre, ülkenin mali düzenleyicisi olan Bermuda Para Otoritesi” tarafından düzenleyici bir lisans aldığını açıklamıştı.

Bu lisans, Dijital Varlık İşletme Yasası kapsamında F sınıfı bir lisans olarak kabul ediliyor. Lisans, borsanın Coin ve Token satışlarının yanı sıra Coin ve Token ihraçları gibi birçok işlem yapmasına izin veriyor. Ayrıca F sınıfı lisans ile borsa, dijital varlık türevleri borsa sağlayıcısı olarak da çalışma imkanı sunar.

Borsa, Bermuda’nın “finansal merkezlerimizden biri olarak seçilmesinin” sebebi olarak ise düzenlemeleri gösterdi. Düzenleyici ortamının “uzun süredir yüksek düzeyde titizlik, şeffaflık, uyumluluk ve işbirliği ile tanındığını” açıkladı.

Özellikle, borsanın CEO’su olan Brian Armstrong’un geçtiğimiz günlerde Londra’daki bir fintech etkinliğinde yaptığı konuşmada, Coinbase’in ABD’den ayrılmayı düşünebileceğini açıklaması, düzenleyici netlik eksikliği konusunda endişeleri artırdı. Bu açıklamanın sadece bir gün sonrasında, Bermuda’da bir türev borsası başlatacağı haberinin gelmesi de kripto topluluğu içinde birçok spekülasyona neden oldu.

Ayrıca şirketin CEO’su olan Armstrong, geçen sene kasım ayında yazdığı bir tweette Menkul Kıymetler ve Borsa komisyonun’nun düzenleyici netlik sağlayamadığını söylemişti. Denizaşırı yatırımcıları ve yatırımcıların faaliyetlerini yönlendirdiğini savunarak ABD’deki kripto düzenlemelerinin durumu hakkında görüşü çok ses getirmişti. 

Sonuç olarak, Coinbase’in Bermuda’da bir türev borsası başlatması, şirketin küresel düzeydeki faaliyetlerini genişletme çabalarını gösteriyor. Ancak, ABD’den ayrılma ihtimali ve düzenleyici netlik eksikliği gibi konular, Coin ve Tokenler için hala büyük bir sorun olarak devam ediyor. Bu sorunların çözülmesi için, sektörün tüm yatırımcılarının bir araya gelerek daha fazla çalışma yapması gerektiği açık bir şekilde görünüyor. 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir