Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.921
% 1.87
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.921
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Do Kwon, Dolandırıcılık İddialarını Reddetti

Do Kwon

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)  tarafından yapılan dolandırıcılık suçlamalarını reddetti.

Geçtiğimiz yılın en büyük olaylarından biri şüphesiz Terraform Labs firmasında yaşanan çöküştü. Yaşanan olay sonrası firma hakkında bir çok dava açılmış, kurucu ortak Do Kwon bir süre Sırbistan’da saklanmıştı. Geçtiğimiz aylarda yasa dışı bir seyahat sırasında yakalanan Do Kwon hakkındaki suçlamaları reddetti.

BD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD’li yatırımcıların dolandırılması suçlamasıyla Terraform Labs ve Do Kwon hakkında dava açmıştı.

Daba duruşmasında Kwon’un avukatları, SEC’in iddialarının temelsiz olduğunu ve düzenleyicilerin federal menkul kıymetler yasasını kullanarak dijital varlıklar üzerinde yargı yetkisi iddia etmelerinin yasak olduğunu savundu. Avukatlar ayrıca TerraUSD (UST) ve Luna kripto para birimleriyle ilgili olarak ABD’li yatırımcıları dolandırdığı iddialarını da reddetti.

Avukatların savunmasına göre, TerraUSD bir menkul kıymet değil, bir para birimidir.

Do Kwon’un yasal süreci, Karadağ’da sahte belgelerle Dubai’ye gitmeye çalışırken tutuklanmasıyla başladı. Hem Güney Koreli hem de Amerikalı yetkililer girişimcinin iadesini talep etti. Ancak, hangi ülkenin iade talebinin kabul edileceği henüz belli değil.

Geçtiğimiz günlerde Seul Güney Bölge Mahkemesi, Terraform Labs kurucu ortağı Shin Hyun-Seong için çıkarılan tutuklama emrini reddetti. Savcılar, Kwon’un tutuklanmasını Shin’i yakalamak için bir fırsat olarak görürken, mahkeme talebi reddetmiştir.

Karadağ Adalet Bakanı Marko Kovač ise bir açıklama yaparak, hangi ülkeye iade edileceklerinin belirlenmesinin çeşitli faktörlere dayandığını söylemiştir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir