Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.317
% 2.75
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.317
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Güney Kore, Terra kurucusunun yerini tespit ettiğini bildirdi

Investing.com – Güney Kore yerel basını, yetkililerin Terra’nın kurucusu Do Kwon’un Sırbistan’da gizlendiğini bildirdiğini raporladı. Güney Kore yetkililerin, şu an Do Kwon’un bulunup ülkeye iadesi için Sırbistan Hükümetiyle temasa geçtiği bildiriliyor. 

Do Kwon, Terra’nı Mayıs ayındaki çöküşünün ardından Güney Kore’den ayrıldı ve o günden bu yana soruşturmadan kaçınmak için kaçmaya devam ediyor. Geçen ayki bildirimlerde Kwon’un Dubai’de olduğu bildirilmişti. Alınan istihbarata göre ise Terra kurucusu, Singapur’dan Dubai’ye geçtikten sonra Sırbistan’a ulaştı. Bu süreçte pasaportu iptal edilen Kwon’un kaçak yollarla Dubai’den çıkış yaptığı düşünülürken şu anda Sırbistan’da kara yoluyla diğer komşu ülkelerden birine geçmiş olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Do Kwon için çember daralıyor mu?

Do Kwon, ayrıca İnterpol tarafından da aranıyor. Ancak Kwon, kaçak olduğunu kabul etmeyerek henüz soruşturma için hazır olmadığını ve birkaç yargı bölgesindeki davalar için hazırlandığını söylemişti. Bu yüzden de soruşturma için hazır olduğunda ortaya çıkacağını ifade etti, ancak henüz böyle bir girişimde bulunmadı.

Terra ekosistemin çöküşü, hiç şüphesiz kripto para piyasalarında deprem etkisi yarattı. Ekosistem çökmeden önde platformun iki varlığı LUNA ve UST, piyasanın en büyük 10 kripto para birimi arasında yer alıyordu. 

Şu an Sırbistan’da olduğu düşünülen Do Kwon, geçen hafta yeniden gündeme geldi. ABD yetkililerinin FTX kurucusunun Terra çöküşünde etkisi olup olmadığı konusunda bir araştırma başlatacağı yönündeki haberin ardından Kwon, bir kez daha ortaya çıkarak Terraform Labs’in çöküşünde Sam Bankman-Fried ve Genesis’i hedef gösterdi.

Ancak bu açıklamaları neden daha önce yapmadığı akıllarda soru işaretlerine yol açtı. Terra ile ilgili son gelişmelerde ise geçtiğimiz günlerde Güney Kore Mahkemesinin şirketin diğer kurucusu Daniel Shin ile 7 şirket çalışanı hakkında tutuklama talebini reddetmesi oldu. Mahkeme delil karartma ve kaçmaya çalışacakları yönünde yeterli kanıt olmadığı kararına vardı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Güney Kore, Terra kurucusunun yerini tespit ettiğini bildirdi” te bir düşünce

  1. Pingback: Güney Kore eski Terra-Luna Ortaklarının 93 Milyon Dolar Mal Varlığını Dondurdu | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir