Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.092
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.092
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Solana, Karbon Ayak İzi Konusunda Şeffaflığını Arttırıyor

Solana

Solana Vakfı, veri platformu Trycarbonara ile işbirliği yaparak Solana blok zincirinde karbon ayak izini ölçmek için gerçek zamanlı izleme paneli başlattı.

Dijital dünyanın çevre ile alakalı en önem verdiği konulardan biri hiç şüphesiz karbon aya izi. Karbon ayak izi, bir kişinin veya bir organizasyonun üretim sürecinde veya faaliyetlerinde yarattığı sera gazı emisyonlarının ölçüsüdür. Bir çok şirket bu oranları düşürmek için aktif olarak çalışmakta. Solana ise konu ile ilgili önemli bir ortaklık kurdu.

Blog sayfası üzerinden duyuru yayınlayan Solana, veri platformu Trycarbonara ile işbirliği kurarak Solana blok zincirinde karbon ayak izini ölçmek için gerçek zamanlı bir izleme paneli başlattı.

Solana Vakfının blog yazısına göre, bu, karbon emisyonlarını gerçek zamanlı olarak ölçen ilk “büyük akıllı sözleşme blok zincirini” temsil ediyor. Buradaki izleyiciler, toplam düğüm sayısı, megawatt-saat, toplam karbon emisyonu ortalaması ve marjinal kullanımı gösteren birçok başka göstergeye ek olarak emisyon karşılaştırma grafiklerini de görebilirler.

Solana Vakfı’nın gerçek zamanlı karbon emisyonu gösterge tablosu için kullanılan veriler açık kaynaklıdır ve Dell PowerEdge R940’ın tahmini karbon ayak izine göre modellenmiştir.

Dünya çapında karbon ayak izlerini izlemek için blok zinciri teknolojisini kullanmaya yönelik çok sayıda küresel çaba harcanıyor. Diğer blok zinciri kuruluşlarının benzer izleme sistemlerini benimseyip benimsemeyeceği henüz belli değil, ancak Avrupa Birliği’nin yürütme organının Avrupa Konseyi ile birlikte çalışan siyasi olarak bağımsız bir kolu olan Avrupa Komisyonu, blok zincirinin karbon ayak izinin azaltılması için kullanılabileceğini vurguladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir