Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.048
% 0.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.048
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Metamask Airdrop Söylentileri Artıyor | Airdrop Olacak mı?

Metamask airdrop yapacak mı

Son zamanlarda kripto para ve Blockchain dünyasındaki Metamask, kullanıcılarına çeşitli Airdrop projeleriyle kripto para kazanma fırsatı sunmasıyla dikkat çekiyor. Bugün sizlerle, Metamask’ın ne olduğunu ve kullanıcılarına Airdrop yapma ihtimalini konuşacağız, hadi yazımıza geçelim.

Metamask Nedir?


MetaMask, tokenleri saklamanıza, merkezi olmayan uygulamalarla etkileşime girmenize ve kripto ticareti yapmanıza yardımcı olmak için kullanılan bir kripto para cüzdanıdır.

▪ Kullanıcılar, dijital veya çevrimiçi cüzdan olarak kullanılabilen bir blockchain cüzdanı kullanarak Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerini saklayabilir ve yönetebilir. Metamask, kripto para transferlerini mümkün kılar, kripto varlıkların çalınmasını önler ve kullanıcıların gerektiğinde bunları yerel para birimlerine geri dönüştürmelerine olanak tanır.

Metamask cüzdanınızı, isterseniz tarayıcı uzantısı olarak, isterseniz telefon uygulaması olarak kullanabilirsiniz. MetaMask tarayıcı uzantısı, Geleneksel cüzdanların aksine, ek eklenti gerektirmez, bu nedenle herhangi bir tarayıcıda kullanmakta özgürsünüz.

Metamask’ın nasıl kullanıldığına ve daha detaylı bilgiye buraya tıklayıp ulaşabilirsiniz.

metamask airdrop metamask nedir

Airdrop Nedir? Çeşitleri Nelerdir?


Airdrop, bazı kripto para projelerinden ücretsiz olarak kripto para ödülü kazanabileceğiniz bir yöntemdir.

Kripto paraları ücretli veya ücretsiz olarak kazanmanın birkaç yolu vardır. Bunu gerçekleştirmek için zaman ve çaba harcamanız veya çeşitli işlem ücretleri ödemeniz gerekebilir. Bununla birlikte, bir Airdrop’a ücretsiz olarak katılmak da mümkündür. Ücretsiz olarak katılmak için size yapmanız gereken bazı görevler verilir, bu görevler sonucunda ise Airdrop kazanma ihtimaliniz oluşur.

▪ Standart Airdrop: Standart bir Airdrop etkinliğinde, tokenlar ücretsiz olarak dağıtılır ve herhangi bir özel işlem yapmanız gerekmez. Tek yapmanız gereken bir yerde bir hesap oluşturmak ve ardından cüzdan adresinizi vermektir. Airdrop için yalnızca belirli miktarda token mevcut olabilir. Bu nedenle verilen görevleri erken yapmanız gerekebilir.

▪ Bounty Airdrop: Size verilen bazı görevleri tamamladığınızda ödüller alabilirsiniz. Bu görevler makul miktarda fiziksel emek gerektirir. Bu nedenle ücretsiz kripto para tokenleri için ödediğiniz bedel, enerji ve çabadan oluşur. Genellikle, görevler zor değildir ancak bir kripto projesi için değerlidir. Bu nedenle yeni projeler, bu yöntemi daha fazla tercih etmektedir.

▪ Tutucu Airdrop: Cüzdanınızda belirli bir süre tutmanız istenilen token miktarı vardır. Airdrop ödülünüz anlık cüzdan görüntüsüne göre belirlenir. Belirli bir anda, kripto cüzdanınızın anlık görüntüsü alınır. Bu an genellikle sabit bir tarihtir, ancak belirli bir dönemde de olabilir. Sonuç olarak; cüzdanınızdaki token miktarına bağlı olarak, belirli miktarda ödül almayı beklemeniz gerekir.

▪ Özel Airdrop: Bu yöntemde, yalnızca belirli bir grup insan ödül kazanmaktadır. Bu grup, ödülü dağıtacak olan kuruluş tarafından özel olarak belirlenir.

Airdrop etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

metamask airdrop yapacak mı

Metamask Airdrop Yapar mı?


Metamask’ın kendine özel bir Airdrop yapacağına dair herhangi bir resmi açıklama yok. Ancak, Metamask’ın Airdrop yapacağı iddiaları yayıldı ve bir ekip üyesi tarafından da bu iddiaların yalan olduğu belirtildi. İlerleyen zamanlarda Airdrop yapıp yapmayacakları konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Eğer ekip tarafından herhangi bir Airdrop düzenlenirse, Metamask kullanıcılarına yönelik özel bir duyuru yapılması muhtemeldir. Eğer böyle bir duyuru yapılırsa, bu duyuruya Airdrop Mühendisi Telegram kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Airdrop İhtimaline Karşı Ne Yapmalıyım?


metamask airdrop yapar mı

➜ İlk olarak buraya tıklayıp, Metamask’ın resmi web sitesine giderek 1 numaralı bölgeden cüzdanımızı siteye bağlamamız gerekiyor.

➜ Daha sonra, yukarıdaki görselin sol tarafında bulunan “Swap, Bridge ve Stake” kısımlarından istediğimiz herhangi birini kullanmamız gerekiyor. Ancak, kendimizi garanti altına almak için sadece 1 tanesini kullanmak yerine 3 tanesini de kullanabiliriz.

▪ 2 numaralı bölgedeki Swap kısmına tıklayın ve bu kısımdan istediğiniz herhangi bir varlığı birbiriyle takas edin. (Miktar önemli değil)
▪ 3 numaralı bölgedeki Bridge kısmına tıklayın ve istediğiniz 2 adet ağ arasında “köprüleme” işlemi uygulayın.
▪ 4 numaralı bölgedeki Stake kısmına tıklayın ve elinizde kalan varlığı stake edin(kilitleyin)

Son yazılarımıza göz atmayı unutmayın!


Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca, bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan da takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir