Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.865
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.865
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Visa, Ethereum Gas Ücretleri Üzerinde Test Çalışması Yapıyor

Ethereum blok zincirindeki işlemler için ücret ödemek çoğu insan için çok karmaşıktır. Bu karmaşık soruna ise Visa bir çözüm üretmeye çalışıyor.

Kredi kartı Visa bir blog gönderisinde, kullanıcıların “gaz ücretleri” olarak bilinen ücretleri kredi kartlarıyla itibari para biriminde ödemelerine olanak tanıyan yeni bir yöntemin testini tamamladıklarını yazdı.

Visa blockchain teknolojisinin para hareketinin geleceğini şekillendirebileceğini ayrıca, son birkaç yılda önemli ölçüde benimseneceğini söyledi. Fakat, zincir üzerinde işlemleri kolaylaştırmak çoğu kullanıcı için çok karmaşık olmaya devam ediyor.

Bir kullanıcı Ethereum’da her işlem yaptığında, bir gas ücreti ödemesi gerekir. Buna, Ethereum’un yerel kripto para birimi olan Eth’nin blok zinciri üzerinde gönderilmesi ve alınması dahildir.

Visa gönderisinde, bir kullanıcının Eth bakiyesinin bu maliyetleri karşılamak için yönetmenin ”külfetli” olduğunu söyledi.

Şirket karmaşıklığın ortadan kaldırmasının blockchain tabanlı işlemleri daha erişilebilir ve kullanıcı dostu haline getirebileceğini söyledi. Ayrıca “Blockchain işlemlerinin karmaşık doğası ile Visa ağı tarafından desteklenen Fiat tabanlı ödeme işlemlerinin basitliği karşılaştırılınca iyileştirmeye ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkıyor. Dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Şirket Yeni Özellikler Denedi

Boşluğu kapatmak için Visa, blok zincirindeki akıllı sözleşmelerin “hesap soyutlama” adı verilen bir süreç aracılığıyla cüzdan görevi görmesini sağlayan mevcut standart olan Ethereum’un Erc 4337’sinden ve gaz sponsoru olabilecek bir akıllı sözleşme hesabı olan bir paymaster sözleşmesinden yararlanmayı öğreniyor.

Hizmet kullanıcıların gaz ücretlerini doğrudan ödemek için Visa kart kullanmalarına izin verecek. Bu sürecin testi ise Ethereum test ağı olan Goerli Test ağı üzerinde gerçekleşti.

Visa tüccarların veya merkeziyetsiz uygulamaların paymaster sistemlerini çalıştırabilmesini kolaylaştırmak için mevcut bir cüzdanı kullanabileceğini söyledi. Paymaster hizmet sağlayıcıları, diğer seçeneklerin yanı sıra karta dayalı gaz ücreti ödeme seçeneği de barındıracak.

Ödeme şirketi bir süredir kripto sektöründe faaliyet gösteriyor ve farklı projelerle deneyler yapıyor. Şubat ayında ise Visa, dijital varlıkların itibari para ödemelerine nasıl dönüştürebileceğini araştırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir