Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.839
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.839
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

90 ETH’i Çalınan Kurban Fonlarını Geri Almaya Başladı!

bilgisayar korsanı

Hacker’ın 100.000  $ değerindeki USDT içeren cüzdanı kara listeye alındı ve bu hesap donduruldu! Kurbanın yaklaşık 170.000  $ değerinde NFT ve diğer varlıkları boşaltılmıştı. 90 ETH yaklaşık 166.000 $ değerindedir.

Polis ve siber yetkililerin konuya dahil olmasıyla birlikte 90 ETH değerinde varlığı çalınan bu kişi hackerın tether adresine ulaştı! Bu adres yetkililerce hızlı bir şekilde kara listeye alındı böylelikle fonların çoğunu geri alabildiler.

X’te(Twitter) @l3yum kullanıcı adıyla tweetler atan kurbanın cüzdanı , ilk olarak 16 martta hacker tarafından boşaltıldı. Hacker tarafından, küçük projelerden elde ettiği kripto paralar ve NFTler çalınarak hemen takas edildi veya satıldı.

11 Ağustos’ta @l3yum attığı tweetle beraber  Ethereum tabanlı USDT adresinin kara listeye alındığını vurguladı. ‘Polis memuru kripto para hakkında bir şey bilmemesine rağmen bana yardımcı oldu minnettarım’ dedi.

90 ETH’ın 166.000 $ değerinde olduğunu belirtmiştik. Kara listeye alınan cüzdanda ise 107.306 $ değerinde USDT bulunuyordu. Dolayısıyla çalınan fonların tamamının geri alınamayacağı düşünülüyordu. Mağdurun bu miktarın tamamını alıp alamayacağı tam olarak belli olmasa da daha önce kara listeye alınan cüzdanların USDT’leri yakılarak varlığa eşdeğer miktar sahibine geri iade edilmişti. L3yum bunun olası bir yol olduğunu onayladı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Bir USDT cüzdan adresinin Tether tarafından kara listeye alınması mahkeme kararının ardından geldiğini belirtelim.

Bilgisayar korsanının mart ayında cüzdan anahtarına nasıl eriştiği henüz bilinmiyor. Çeşitli tahminlere göre kurban ya telefonundaki SIM kartını değiştirdi ya da cüzdan adresini iCloud’da yedekledi. En son düşünülen neden ise belki de kurban cüzdanını birkaç cihazda kullanıyordu!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir