Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.212
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.212
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, İşte Bu Şirketin Spot Bitcoin ETF Sürecini Uzatıyor!

SEC ark investment

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ark Investment Management tarafından önerilen Bitcoin ETF’si hakkındaki kararını ileri bir tarihe erteledi.


▪️ ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yaptığı 11 Ağustos tarihli resmi açıklamada, ARK 21Shares Bitcoin ETF ile ilgili olarak kamunun görüşlerine başvurmak üzere 21 günlük bir dönem başlattığını duyurdu.

▪️ Başlatılan bu dönem, şirketin ilk olarak geçen Mayıs ayında spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunduğu süreci takip ediyor. SEC, bu önemli konuda nihai bir karara varabilmek için tüm yönleriyle değerlendirme sürecini Ocak 2024’e kadar sürdürecek.

▪️ SEC, ARK 21Shares Bitcoin ETF teklifinin onaylanabilmesi için spot Bitcoin piyasasının mevcut düzenlemelere tabii olmasının zorunlu olmadığını belirtirken, aynı zamanda bu düzenlemelerin gerekliliğine vurgu yaptı. Bu açıklama, kripto para dünyasının regülasyon ve standartlar konusundaki dinamik yapısını yansıtırken, finansal piyasaların gelecekteki evrimine dair önemli ipuçları sunuyor.

▪️ Büyük şirketler arasında spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan Ark Investment Management, finans dünyasının dikkatini çekti. BlackRock gibi dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından biri, temmuz ayında kendi Bitcoin ETF başvurusunu gerçekleştirmişti.

▪️ Bu tür başvuruların SEC tarafından daha olumlu karşılanma olasılığının arttığına dair çıkan haberler, diğer şirketleri de harekete geçirdi. Bu bağlamda, bazı şirketler başvurularına daha fazla güç ve denetim sağlamak amacıyla Coinbase gibi önemli bir oyuncuyu gözetim ortağı olarak ekledi.

▪️ Kripto para dünyası, geleneksel finansal kurumların dijital varlıklara yönelik ilgisinin artmasıyla giderek daha fazla entegre oluyor. Bu durum, gelecekte finansal piyasaların nasıl şekilleneceğine dair heyecan verici ipuçlarını bizlere sunuyor.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Erişmek İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir