Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.976
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.976
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ethereum Verileri İçin StarkWare Tanıtıldı

Startup girişimi Herodotus, StarkWare ile beraber kullanıcıların Ethereum geçmiş ve gelecek işlem  verilerini “depolama kanıtları” olarak bilinen bir şifreleme yöntemi kullanarak okumasına bununla beraber doğrulamasını sağlayan “zincir üstü akümülatör” adı verilen bir geliştirici aracı tanıttı.

Ölçeklenebilirlik sorununu çözen bir şirket olan StarkWare ile beraber geliştirilen teknoloji, Ethereum’da yalnızca son 256 blok işlemini karma şekilde doğrulayan mevcut sınırlamanın üstesinden gelmeyi amaçlıyor.

Herodot’un kurucu ortağı Kacper Koziol, “Birdenbire herkes Ethereum tarihinin bazı bölümlerinden istediği şeye erişebilecek ve çok yakında istediği kadar geriye gidebilecek” dedi. Sözlerine şunlarla devam etti.

“Bu, Ethereum’u blockchain topluluklarında çok merkezi olan şeffaflık ve erişilebilirlik ilkelerine uygun hale getirmek için şiddetle ihtiyaç duyulan bir yenilik.”

StarkWare ekibi, yapılan bu teknoloji ile, geçmiş ve güncel zincir içi veri doğrulamaya dayanan izinsiz “hesap kurtarma sistemlerinin” geliştirilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Bununla beraber, ödemeleri belirlemek hatta teminat sunmak için geçmiş zincir içi faaliyetleri kullanan sigorta protokollerinin oluşturulmasını da kolaylaştırabileceğini ekledi.

Bu aracının piyasaya sürülmesi, San Francisco’da düzenlenen Starknet Zirvesi’nin en önemli olaylarından biriydi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Depolama Kanıtlarını Kullanımı

Geliştirilen Akümülatör aracı, StarkWare Başkanı Eli Ben-Sasson tarafından el birliğiyle geliştirilen Stark kanıtlayıcısını kullanır. Daha özgül olarak Herodot, StarkWare’in paylaşılan kanıtlayıcısının (SHARP) özel sürümünü kullandı.

Depolama kanıtları, üçüncül tarafa gerek kalmadan bir blockchain üzerindeki verilerin ve işlemlerin geçerliliğini doğrulamak için kullanılan şifreleme yöntemleridir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir