Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.396
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.396
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Alameda Research, Hacklerden 190 Milyon Dolar Kaybetti!

Alameda Research

Alameda Research’ün eski bir çalışanı, bir tüccarın kimlik avı bağlantısına tıklamasının ardından bir noktada 100 milyon dolar kaybettiğini iddia ediyor.

Ve yaşanan bu olay, Sam Bankman-Fried’ın kurucu ortağı olduğu firmanın kandırıldığı ve milyonlarca dolar kaybettiği tek olay değildi.

Alameda Research’ün yazılım mühendisi X’te yaptığı açıklamada; Bankman-Fried “Alameda gibi bir startup için en önemli şeyin çok çok hızlı hareket edebilmek olduğuna inanıyordu, o kadar ki teknoloji şirketleri ve finans şirketlerinde standart kabul edilen mühendislik ve muhasebe uygulamalarını göz ardı etmeye karar verdi.”

Eski Alameda yazılım mühendisi, yakın zamanda firmada olup bitenleri sosyal medyada çeşitli hesaplarda paylaştı. En son ayrıntılar, eski Alameda Araştırma CEO’su Caroline Ellison’ın New York Mahkemesi’nde Bankman-Fried’ın kendisine suç işleme talimatı verdiğini söylemesinden sonra geldi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

SBF’in Hızlı Temposu

Baradwaj, SBF’in hızlı temposunda ilerlemenin “neredeyse hiç kod testi yapılmaması ve eksik bakiye muhasebesi anlamına geldiğini” ekledi.

“Ticaret için güvenlik kontrolleri yalnızca ihtiyaç duyulduğunda eklenecek, blockchain özel anahtarları ve değişim API anahtarları, birkaç çalışanın erişebileceği bir dosyada düz metin olarak saklanıyordu.”

Baradwaj’ın tahminine göre şirket en az 190 milyon dolar kaybetti.

İlk örnekte Baradwaj, bir tüccarın “yanlışlıkla sahte bir bağlantıya tıklayarak bir DeFi işlemini tamamlamaya çalışırken kimlik avına maruz kaldığını” ve bunun 100 milyon dolar kayıpla sonuçlandığını söyledi. Ayrıca başka bir olayda, bir verim çiftliği yaratıcısının, Alameda’ya 40 milyon dolara mal olan bir dolandırıcılık amacıyla fonları rehin tuttuğunu söyledi.

Son olarak Baradwaj, Alameda’nın “düz metin anahtarlar dosyasının” eski versiyonunun sızdırılmasının ardından, bir saldırganın “bazı borsalardan fon aktarabildiğini ve kötü emirler verebildiğini” bunun sonucunda 50 milyon dolar kayba yol açtığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir