Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.177
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.177
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum Çok Ucuzladı! Neler Oluyor?

Ethereum Çok Ucuzladı! “Dünya bilgisayarı” olma yolunda başarılı bir şekilde ilerleyen Ethereum blokzincir ağı ucuzladı. Ayı piyasası nedeniyle piyasada çok az kişi kalmış durumda. Önemli haraketler, projeler ve s. olmadığı için geriye kalan kitle de aynı durumda aktifliğini kaybediyor.

Bu durumda DeFi tarafında işlem alanların sayısında da keskin düşüşler gözlemleniyor. Piyasada çok az kişi olduğundan dolayı likidite sorunları insanları DeFi tarafından daha da uzaklaştırıyor. Bu da slippage sorunları, likidite eksikliğini de beraberinde getiriyor.

Bu durum sadece DeFi tarafına özgün değil, aynı şekilde Katman 2 çözümlerinde de düşüşler var. zkSync, Starknet gibi önde gelen L2 ağlarında bunlar gözlemleniyor. Çok fazla kişi işlem yapmadığı için işlem ücretleri de düşüşe devam ediyor.

Ethereum Çok Ucuzladı!
Kaynak: Defillama

Bu yüzden Ethereum üzerine binen yük de giderek hafiflemeğe başlıyor. Ethereumda son 8 ayın en düşük ücretleri gözlemlendi. Yani, 8 aydır ilk kez Ethereum ağı bu kadar ucuz hale geldi. Gwei oranı 9.5 seviyesine kadar geriledi. Kıyaslamanız adına, boğa sezonunda bu gösterge 150-650 gwei arasında değişiyor.

Ayı sezonunda minimum işlem ücretleri 1 dolardan başlamaktadır. Boğa sezonunda bu en düşük ücret 30 dolarlardan başlayabiliyor. Bunun da temel kaynağı daha fazla kişinin sıraya girmesidir. Bunun asıl mantığını anlamak istiyorsanız, bununla ilgili teknik tarafı basitçe anlatan yazımızı okumayı unutmayın!

Node Kurmalı mıyız? Para Kazandırır mı?

En son Ethereum ağının CryptoKitties ve YugaLabs sebebiyle tıkanmasından bu yana aynı durum Friend Tech ile yaşandı. Fakat bu sefer durum farklıydı. Friend Tech Katman 2 çözümü olan Base üzerinde çıkmıştı. Bu da katman 2 çözümlerinin gerçekten işeyarar olduğunu kanıtladı. Ayrıca büyük bir kesim ise Airdrop kazanmak açısından işlemlerini bu Layer 2 blokzincirleri üzerine taşıdı.

Ethereum Çok Ucuzladı!

Bütün bu nedenler Ethereum’un yükünü azaltmayı başarmıştı. Öte yandan kullanıcı sayısındaki düşüşler nedeniyle de Ethereum üzerindeki işlem ücretlerinde keskin azalmalar yaşandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir