Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.256
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.256
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yeni Trend Olan, Friend.tech Hype’ı Bitti Mi?

Friend.tech

Merkezi olmayan sosyal ağ Friend.tech, piyasaya sürülmesinden üç haftadan kısa bir süre sonra, etkinlik, giriş ve hacim gibi temel ölçümlerdeki son düşüşün ardından eleştirmenler tarafından çoktan “ölü” ilan edildi.

Friend.tech, 11 Ağustos’ta Coinbase‘in 2. Katman Tabanında heyecan verici bir beta sürümü lansmanı yaptı. Bir hafta sonra, ücretleri 19 Ağustos‘ta Uniswap ve Bitcoin ağını gölgede bırakarak 24 saat içinde 1 milyon doları aştı.

Ancak o zamandan beri ücretleri azaldı. DefiLlama‘ya göre günlük ücretler 21 Ağustos‘ta 1,7 milyon dolara yükseldi, ancak 26 Ağustos‘ta %87‘nin üzerinde düşüşle 215.000 dolar civarına geriledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Crypto Koryo‘nun Dune Analytics verilerine göre Friend.tech‘teki işlemler de 21 Ağustos’taki yaklaşık 525.000 zirvesinden %90‘ın üzerinde düşüş gösterdi ve 27 Ağustos‘ta 51.000‘in biraz üzerinde işlem gerçekleşti. Bu durum X (Twitter) üzerinden birçok kişinin ağ için başsağlığı dilemesine yol açtı.

Friend.tech, alıcının satıcıya özel mesaj göndermesine olanak tanıyan “anahtarlar” alıp satmaya odaklanıyor ve platformun %5‘lik bir kesinti yaptığı bildiriliyor.

UpOnly podcast sunucusu Cobie, YouTuber Faze Banks ve Rus protesto grubu Pussy Riot dahil olmak üzere kripto ve kripto dışı etkileyicilerin ilgisini çekti.

Coinbase ödeme risk yöneticisi Lisandro Rodriguez, 27 Ağustos tarihli bir gönderisinde platformunaçgözlülük ve kötü uygulama” nedeniyle “ölü” olduğunu belirtti.

Ücretlerdeki düşüşün yanı sıra, alıcılar ve satıcılar da geriledi; Dune verilerine göre 21 Ağustos’ta 58.000‘den fazla alıcı ve 27.000 satıcıyla karşılaştırıldığında 27 Ağustos’ta yaklaşık 10.000 alıcı ve 7.800 satıcı görüldü.

Dune‘a göre girişler de 21 Ağustos‘un en yüksek seviyesi olan 16,8 milyon $‘dan düşüş gösterdi; Friend.tech ise 27 Ağustos’ta yaklaşık %90,5‘lik bir düşüşle 1,6 milyon $ civarında bir rakam gördü.

Geçen haftaki düşüşten önce bazı topluluk üyeleri platform için düşüş tahminlerini zaten paylaşmıştı.

Kripto yorumcusu Yazan geçen hafta Cointelegraph‘a, Friend.tech‘in kullanıcı anahtarı fiyatlarında ve faaliyetlerinde düşüş görmesine altı ila sekiz hafta kaldığına inanmasına neden olan faktörleri anlattı.

Yazan, kullanıcı anahtarı fiyat artışlarının sürdürülemez olduğunu söyledi ve neden bu kadar çok kişinin “özel bir sohbeti görebilmek için1 Ether’den (ETH) fazla para ödediğini sorguladı.

Platform, Web3 pazarlamacısı Legendary takma adıyla 2021 DeSo uygulaması BitCloud ile paralellikler kurarak Friend.tech‘in “BitClout gibi çökeceğine” inandığını söyledi.

İlginizi Çekebilir: Kripto Para ve Ekonomi Piyasalarında Bu Hafta Yaşanacaklar!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir