Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.654
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.654
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FED, Stablecoinler için Cumhuriyetçiler Tarafından Suçlanıyor!

FED

Cumhuriyetçiler; FED ‘in, stablecoin tasarısına ilişkin gelişmeleri baltaladığını öne sürdü.

ABD’de stablecoin düzenlemelerine ilişkin tartışmalar sürerken, Cumhuriyetçiler FED başkanı Jerome Powell’e bir mektup gönderdi.

Cumhuriyetçi 3 kişi , FED‘in bankalar ve kripto para arasındaki denetimi güçlendirecek adımları engellediğini dile getirdi. Cumhuriyetçi temsilcilerden olan Patrick McHenry, French Hill ve Bill Huizenga, Fed başkanı Jerome Powell’ e gönderdikleri mektupta, FED‘in bankaların ödemelerde kullanılması için piyasaya sürülmesini sabote ettiğini ifade etti.

Powell’e gönderilen mektupta şu ifadeler yer alıyor:

Bu eylemler, kongrenin stablecoinleri düzenleme rejimini oluşturmak için kaydettiği ilerlemeleri bozmak amacıyla yapıldığından ötürü endişeliyiz.

Fed, bankalara direktif verdi

FED Ağustos ayının başında stablecoin hareketine katılmak isteyen devlet bankalarına S23-8 adlı bir genelge yayınladı. Bankaların stablecoin ile ilgili faaliyetlerde bulunabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca faaliyete geçmeden önce denetimsel itirazın olmadığına dair yazılı bir bildirim’ alınması gerektiğini belirtti.

FED ek olarak, kripto sektörüyle bağı olan tüm bankalar üzerindeki denetimi arttırmak için ‘Yeni Faaliyetler Denetleme Programı’ adındaki SR23-7 genelgesini yayınladı.

Fed

Temsilciler devamında:

Denetleyici itirazsızlık süreci bu faaliyetlere izin verileceğine dair bir rehber olsa da, FED‘in en azından kamuya açık şekilde onaylanmamış blockchainler hakkında bu tür faaliyetlere izin vermediği  açıktır.

Cumhuriyetçiler , FED’in 29 Eylül 2023’e kadar mektuplarına cevap vermesini bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir