Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.506
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.506
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FirstMate, DragonFly Liderliğinde 3.75 Milyon$ Yatırım Topladı

NFT yaratıcılarını dijital vitrinlerle donatmayı amaçlayan girişim FirstMate, geçtiğimiz yıl 3. Tur yatırımında 650 milyon dolar fon toplayan Dragonfly Capital liderliğinde yine bir yatırım turu düzenledi. Bugün açıklanan turda 3.75 milyon dolar toplandı ve Coinbase Ventures ve NextView da içerisindeydi.

FirstMate, aynı zamanda, NFT alanındaki başka bir girişim olan Manifold ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Ayrıca pazaryeri web sitesi oluşturucusunun beta lansmanını da duyurdu.

Girişimin CEO’su Jacob Frantz, yaptığı bir açıklamada; “Bugün yaratıcılar, sanatçılar ve platformlar, yaratıcıların ve koleksiyoncuların bize söylediği doğrudan bağlantıyı yaratmada, sürdürmede veya büyütmede başarısız olan herkese uyan tek boyutlu pazarlara borçlular. İstiyorlar ve sadece çıkarlarını yüreklerinde taşımıyorlar.”

Öncelik Yaratıcılar

Açıklamaya göre FirstMate’in odak noktası ise pazarlardan ziyade yaratıcılar. Bu, sanatçıların eserlerini parçalarını nerede oluşturulduğuna bakılmaksızın tek bir platformda bir araya getirmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca telif hakları üzerine de bir ayrıcalık tanıyor.

2022 yılında Instagram ve Walmart’ın eski çalışanları tarafından kurulan FirstMate, şimdiye kadar Bankless, FELT Zine, Sound.xyz ve diğer şirketler adına pazaryerleri açtı. Pazar yerleri şu anda üretken sanattan lüks giyime kadar her şeyi kapsayan binden fazla koleksiyonu destekliyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Nft Telif Krizi

Yuga Labs, geçtiğimiz gün NFT platformunun lisanslı isteğe bağlı bir modele geçmesi nedeniyle OpenSea ile bağlarını koparmayı planlıyordu.

Bununla beraber OpenSea’nin yatırımcısı Mark Cuban telif hakkı düzenlemesinin daha kötü olacağını sektöre zarar vereceğini dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir