Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.724
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.724
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Yuga Labs, OpenSea’nin Telif Ücretine Geçişini Eleştirdi

Yuga Labs, NFT platformunun lisanslı isteğe bağlı bir modele geçmesi nedeniyle OpenSea ile bağlarını koparmayı planlıyor.

OpenSea 2 gün önce, Şubat 2024’e kadar sundukları OpenSea Operatör Filtresini kullanımdan kaldıracaklarını söyledi. Ayrıca tüm ikincil satışlarda isteğe bağlı içerik oluşturucu ücretlerine geçeceklerini duyurmasından sonra, Yuga Labs, OpenSea’nın SeaPort desteğini herkes için sonlandırma sürecine başlayacak.

Yuga Labs CEO’su Daniel Alegre, sosyal medyada yaptığı açıklamada, OpenSea’nin yaklaşımına paralel olarak Şubat 2024’te tamamlanması hedefiyle, tüm yükseltilebilir sözleşmeler ve yeni koleksiyonlar için OpenSea’nin SeaPort desteğini sonlandırma sürecine başlayacaktır.”

NFT’ler, kullanıcıların dijital varlıklarına gerçekten sahip olmasıyla ilgili olduğu kadar, aynı zamanda içerik oluşturucuları güçlendirmekle de ilgiliydi” dedi. “Yuga, içerik oluşturucuların telif haklarının korunmasına inanıyor. Bu nedenle içerik oluşturuculara çalışmaları için uygun şekilde ödeme yapılıyor.

OpenSea Seaport ise NFT’ler için iki Ethereum token standardı olan ERC-721 ve ERC-1155 satışlarının  pazar yeri sözleşmesidir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Yuga Labs Telif Hakları

Şirket mavi çipli NFT projeleri Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club ve Otherside, 2022’de yaklaşık 148 Milyon $ telif ücreti getirdi. Yuga Labs’ın, içerik oluşturucu telif haklarını uygulamayan pazar yerlerini engellediği bilinmekte. Örneğin Yuga Labs, Ocak ayında Sewer Pass serisini piyasaya sürdüğünde Blur ve SudoSwap gibi isteğe bağlı lisanslı platformlarını kara listeye almıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir