Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.177
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.177
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Harbor Protokol Saldırıya Uğradı!

Cosmos tabanlı çapraz zincir stablecoin protokolü Harbor Protokol, bir hacker tarafından saldırıya uğradı. Kısa bir süre içinde meydana gelen saldırı, stable-mint ve stOSMO, LUNA ve WMATIC havuzlarını etkiledi.

Harbor Protokol Twitter’dan verdiği bilgiye göre hacker saldırıyı gerçekleştirmek için comdex1sma0ntw7fq3fpux8suxkm9h8y642fuqt0ujwt5 adresini kullandı.

Harbor ekibi yaptığı resmi açıklamada altcoin topluluğundan destek talep etti.

İstismarın nasıl gerçekleştirildiğini özetleyen ayrıntılı bir olay raporu, tüm gerçekler toplandıktan sonra yayınlanacaktır. Ancak, bu süre zarfında topluluğu fonları takip etmemize yardımcı olacak desteği sunmaya davet ediyoruz. Dedi.

Harbor Ekibi sözlerini şunlarla devam etti;

Harbour protokolünün son birkaç saat içinde suistimal edildiğini ve bunun sonucunda stOSMO, LUNA ve WMATIC kasalarındaki fonların bir kısmının boşa harcandığını fark ettik. Biz bunu yazarken, ekip ortaya çıkan toplam kayıpları tahmin etmek, hacker’ı araştırmak ve fonların izini sürmek için çok çalışıyor.

Hackerlar bu mesajı okuyabilmesi durumunda, optimum olan ve kullanıcıları ve topluluk üyelerini etkilemeyen bir çözüm bulmak için konuşmaya açık olduğumuzdan, sizi bize ulaşmaya davet ediyoruz. Ekip olarak, Harbour’ı bugün olduğu yere getirmek için kan, ter ve gözyaşı döktük ve sahip olduğumuz her şeyi, ortaya çıkan kayıpları ortadan kaldırmak için hackerları bulmaya adamaya tamamen bağlıyız.

Harbor ekibi şuan meydana gelen zararın büyüklüğünü belirlemeye çalışıyor. Odak noktaları güvenlik olayının arkasındaki suçluları tespit edip geri iade talep etmek. Bununla beraber ilgili tüm bilgiler toplandıktan sonra, kapsamlı bir rapor yayınlayacaklarını bildirdi. Çalınan altcoin veya token’lerin izini sürmek için geniş çaplı bir çaba yürüteceklerini paylaştılar.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Ekip, Hacker’la Pazarlık İçin Hazır

Protokol kripto para topluluğunu etkilemeyecek bir çözüm bulmak için görüşmelere açık olduğunu ve hackerların kendilerine ulaşmasını istedi. Ekip, bu sorunu çözme ve etkilenen kullanıcılara tazminat ödeme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir