Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.777
% 3.10
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.777
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Polygon (MATIC) Coin Nedir?

Polygon (MATIC), Ethereum uyumlu blok zincirleri oluşturmak için birlikte çalışabilirlik ve ölçeklendirme platformudur. Polygon’un yerel token’ı MATIC’dir. Eski adı Matic olan Polygon, 2017’de blockchain geliştiricileri Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun tarafından kurulmuştur. Protokol, Şubat 2021’de Polygon adını almıştır.

Polygon, yan bir blok zincirdir ve Ethereum ağından tamamen bağımsız çalışmaktadır. Kendi nodeları ve blok üreticileri bulunmaktadır. Ethereum tabanlı olup kullanımı kolay bir platformdur. Kullandığı altyapı Ethereum olduğu için Ethereum’ un olumlu gelişmelerinden faydalanmaktadır. Yine Ethereum altyapısı sayesinde güvenilir bir işleyiş sürdürmektedir.

Polygon’ un çıkış nedenlerinden biri işlem karmaşasına son vermektir. Aynı zamanda Merkeziyetsiz Finans (DeFi) uygulamalarını ve Blockchain ekosistemini de kolaylaştırmaktadır. Polygon (MATIC), Proof-of-Stake Commit Chain mekanizmasını ve Plasma çözüm yöntemlerini kullanmaktadır.

Polygon’un öne çıkan en önemli özelliği, blok zinciri ağında bulunan katmanları güncellemek yerine ikinci bir katman oluşturarak ilerlemesidir. Günümüzde merkeziyetsiz uygulamalar kullanıcı odaklı ölçeklendirme sistemleri konusunda yeterli seviyede değildir. Polygon’ un en önemli avantajı ölçeklenebilme sorununu çözmesi aynı zamanda işlemleri hızlandıran ilk yapılandırmalardan biri olmasıdır.

İşlem hızları Plasma Framework sayesinde Ethereum’a göre çok daha hızlıdır. Hız ve düşük işlem ücretleri projenin avantajları arasındadır. Mobil uygulamasının olmaması ise bir dezavantaj olarak görülebilmektedir.

Polygon, günümüzün çoğu blok zincirini ayıran teknolojik ve ideolojik ayrımları ortadan kaldırarak, farklı blok zincirlerinin serbestçe ve kolayca, değer ve bilgi alışverişinde bulunabildiği bir dünya tasavvur ediyor. Web sitelerinde yer alan ‘Bu yeni ve daha iyi dünyaya zahmetsiz bir şekilde dahil olmanız için oldukça çaba göstereceğiz.’ sözü bu düşünceyi doğrular nitelikte ve oldukça etkileyicidir.

Polygon coin, piyasaya çıktığından beri birçok kripto par borsasında listelenmiştir. Polygon coin’in listelendiği borsalar şunlardır: Binance, Coinbase, KuCoin, Huobi Globa, Gate.io, Kraken, Bybit, Uniswap. Bu platformlar üzerinden MATIC alabilir, satabilir, stake edebilir veya swap işlemi yapabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir