Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.094
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.094
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Venüs Protokol, Bir Cüzdanın 30 Milyon $’ını Tasfiye Etti

BNB Zinciri üzerinde faaliyet gösteren merkeziyetsiz bir borç verme platformu olan Venüs Protocol, geçen yılki köprü hackine bağlı bir cüzdanı tasfiye etti. Protokol, iki işlemde 30 milyon $’ın üzerinde jetonu tasfiye etti.

Venüs yaptığı açıklamada, “Bugünkü piyasa hareketinin ardından, BNB Bridge istismarcı hesabı, BNB Zinciri tarafından söz verildiği gibi, beyaz listeye alındı. Ayrıca tasfiye kullanılarak sağlıklı hale getirildi ve BNB üzerinde herhangi bir eksiklik veya daha fazla etki görülmedi” açıklamalarında bulundu.

Olay, geçen yıl bir hackerin BNB Zincir köprüsünde büyük miktarda kripto para varlığı çaldığı kötü saldırıya kadar uzanıyor. Hacker daha sonra 150 Milyon $ değerinde stablecoin ödünç almak için Venüs borç verme protokolüne BNB jetonlarını teminat gösterdi. 900.000 BNB teminat kullanan kredi pozisyonu, saldırıdan bu yana hiç dokunulmadı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Kredi Pozisyonunun Piyasaya Etkisi

Geçen yıldan bu yana, düşüş yaşayan kripto paralar, aşırı teminatlandırılmış kredi pozisyonlarının sağlık oranını düşürerek tasfiye noktasına tehlikeli bir şekilde yaklaştırdı.

BNB çekirdek ekibiyle çalışan Venüs, büyük miktarlarda BNB’nin otomatik tasfiye edilmesini ve ardından piyasada satılmasını önlemek için manuel tasfiyeler gerçekleştirdi.

Geçen yılki saldırının ayrıntıları, saldırganın güvenlik kanıtlarını hesaplı bir şekilde manipüle ettiğini ortaya koyuyor. Hacker BNB Zinciri köprüsündeki “iavl hash kontrolü” güvenlik açığından yararlandı. Bununla beraber zayıflık, hackerin, açıktan yararlanma sırasında 560 Milyon $ değerinde 2 milyon BNB jetonu basmasına izin verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir