Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.594
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.594
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Airdrop Nedir?

Türkçe’de ‘hava yardımı’ anlamına gelen airdrop kripto piyasasında bir pazarlama yöntemidir. Yeni çıkacak projeler coin veya token airdrop yaparak kripto paralarını tanıtmaktalar.

Bu yöntemde projeler, katılımcıların cüzdanlarına hak kazanışına göre cüzdanlarına hediye anlamında coin veya token gönderirler. Aslında nereden bakılırsa bütün projelerin bunu yapma amacı, tanınırlığı artırmak, piyasada bulunan binlerce projelerin önüne geçmek.

Sistem Nasıl Çalışır?

Genelde kripto projeleri, çıkardıkları kripto paraları düzenledikleri etkinlikler ile coin veya tokenleri karşılıklısız dağıtırlar. Kimi projeler katılımcılardan kolay sosyal medya görevlerini yaparak dağıtırlar. Kimi projeler katılımcılardan cüzdanlara belli bir para yatırmak isteyip kendi altyapısında işlem yapmalarını isterler.

Böylelikle her proje olmasa da bazı projeler örneğin Dydx, Uniswap binlerce doları bu şekilde erken kullanıcılara dağıttı.

Airdrop Türleri Nedir?

Kripto piyasasında airdrop ikiye ayrılır. Bunlar Coin ile Nft‘lerdir. Coini kripto para projeleri dağıtır, Nft projeleri ise Nft dağıtır. Buna bağlı olarak projelerin farklı türden airdropları da vardır.

  • Ambassor Programı
  • Token Sahiplerine Yönelik
  • Özel ve Standart Airdroplar‘dır

Ambassor programı büyükelçilik anlamı taşıyan bu çeşit sayesinde bu programdaki kullanıcılar projeye destek çıkarak airdroplardan faydalanabilirler.

Token Sahiplerine Yönelik ise projenin çıkarıldığı ağın çatısı altındaki tokenlere sahip olarak airdrop kazanmayı sağlayan bir çeşittir.

Özel olarak verilenler sadece belirli cüzdanlara coin dağıtımı yapmaktadır.

Standart ise ücretsiz testnet işlemlerdir.

Airdroplara Nasıl Katılınır?

Bu gibi fırsatlardan faydalanmak için Airdrop Mühendisi Youtube ve Twitter hesaplarımızdan bizleri takip edebilirsiniz. Ücretsiz birçok testnet işlemlerini yaparak ilerde projelerden ücretsiz coin veya token kazanabilirsiniz.

Avantajları Nelerdir?

Projeler coinlerini piyasaya sürmeden önce pazarlama amaçlı önden katılım sağlayan kullanıcılara hediye coin verirler. Böylelikle kullanıcılar projelerden binlerce dolar kazanabilirler.

Dezavantajları Nelerdir?

Bazı projeler piyasaya sürüldüğünde ön kullanıcılara airdrop yapmazken ön satış düzenleyip ucuzdan alma hakkını verir. Fakat bazı projeler böyle avantajlar sunmayabilirler. Bazı projeler ise sadece vakit kaybı olup scam (dolandırıcı) çıkma ihtimalleride yüksektir.

Dolandırıcı Projelerinden Korunma

Airdrop her ne kadar ön kullanıcılara ve geliştiricilere avantajlı bir pazarlama yöntemi olsa da dolandırıcılığa çok açıktır. Genelde bu dolandırıcılık oltalama yöntemiyle yapılmaktadır. Mail adresinize ya da başka bir yerden sizden bir siteye cüzdanınızı bağlamanızı ister. Fakat bu gibi siteleri sahte olduğunu anlayamadığımız için cüzdandaki bakiyemizi çalabilirler.

Bu gibi durumlarda proje sitesini kontrol etme, diğer tüm sosyal medya hesaplarını incelmemiz gerekiyor. Ayrıca en önemlisi projeye yatırım yapmış şirketleri araştırmakta son derece fayda var.

Airdrop Yapan Projeler

Günümüzde birçok proje airdrop yapmakta bunların arasında Aptos, Arbitrum, Sei Cyber Connect gibi projeler mevcut. Aptos projesi geçtiğimiz yıl testnet kullanıcılarına belli kriterlere göre dağıtım yaptı. Kullanıcılara 150 – 300 Apt arasında coin dağıtıldı. Bununla beraber Arbitrum ise Mart ayında kullanıcılara belli kriterlerlere göre yaptı. Ayrıca binlerce Arb coinleri kullanıcı başına dağıtıldı. Son olarak 15 Ağustos’ta birçok borsa tarafından listelenen Cyber Connect ve Sei projesi hak kazanan kullanıcılarına da airdrop yaptı.

Daha fazlası için Airdrop Mühendisi Youtube ve Twitter hesaplarımızdan takip ederek son airdrop gelişmelerinden haberdar olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir