Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.136
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.136
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

BNB Coin: 11 Cent’den 600 Dolara Yolculuk

bnb

BNB günümüzde kripto paralarla ilgilenen herkesin bildiği bir kripto para birimidir. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından piyasaya sürülen BNB Coin, ismini de buradan almaktadır. Şu anda BNB, yaklaşık 47 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahiptir. Bu da onu piyasa değeri sıralamasına göre dünyanın en büyük dördüncü kripto para konumuna getirmektedir.

Peki, BNB ilk ne zaman piyasaya sürüldü? Bu ve benzeri diğer soruların cevabı blog yazımızda yer almaktadır.

Binance Coin (BNB) Ne Zaman Piyasaya Sürüldü?

2017 yılında kurulan Binance borsası, aynı yılda kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak amacıyla BNB ‘yi duyurdu. BNB, mevcut olan, Binance Smart Chain ağı kullananıcılarının komisyon miktarlarını ödemek için bir araçtır.

BNB’ nin piyasaya sürülmesi ICO şeklinde oldu. 26 Haziran – 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında devam eden ICO etkinliğiyle BNB Coin piyasaya sürüldü. Bu aşamada BNB’in arzı sadece 100 milyon adet idi. Bu ICO sonucunda 15 milyon dolar toplandı. BNB’nin halka arz etkinliği (ICO) bitişinden bir hafta sonra Binance borsası faaliyete geçti. Şu anda Binance borsası, 4.6 milyar dolardan fazla günlük ticaret hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsasıdır.

ICO Zamanı BNB Coin’in Fiyatı Ne Kadardı?

Etkinlik Ethereum platformu üzerinden gerçekleştirilirken, katılımcılar sadece 15 Cent karşılığında BNB’ye sahip olabiliyordu. 1 ETH karşılığında ICO’dan 2700 BNB alınabiliyordu. Tüm zamanların zirve fiyatı (ATH) ise 690 dolar olarak gerçekleşti. Yani ICO etkinliğinden BNB alıp HODL etmeyi başaran yatırımcılar yaklaşık %260.000 oranında kazanç sağlamayı başarmıştır.

Bu devasa yükselişin sebebi neydi? Yani, BNB Coin’in bu denli yükselmesine hangi faktörler etki etmiştir?

Blog yazımızda kripto paralarla ilgili pek çok terim kullanılmaktadır. Bu terimleri bilmeden yazıdan yeterli verimi almayabilirsiniz. O yüzden önerimiz sizler için hazırlanan “Sıfırdan Bitcoin Eğitim Serisi” videosunu izlemenizdir.

BNB Coin Neden Yükseldi?

Bildiğimiz üzere, 2016 yılında gerçekleşen Bitcoin Halving’i ardından 2017 yılında kripto para piyasalarında bir boğa sezonu başladı. Bu dönemde Binance borsası ve BNB Coin de piyasaya giriş yaptı. Boğa sezonları, kripto paralarda devasa yükselişlere neden olmasının yanı sıra bu piyasayı yeni kişilere tanıtmak için de önemlidir. Başka bir deyişle, boğa sezonu ile birlikte piyasaya yeni para akışı başlar. Bu paralar piyasanın hacmi ve değerini büyütür.

BNB ICO’sunun tam da boğa sezonuna denk gelmesiyle birlikte borsa da faaliyete geçirildi. Kullanıcılar, daha fazla BNB Coin’e ihtiyaç duymaya başladı. Çünkü, hiç kimse daha fazla komisyon ödemek istemiyordu. Borsanın BNB tutan cüzdanlara %25 oranında komisyon indirimi sunması, coin’e olan talebi daha da artırdı.

Bu komisyon indirimi hala geçerlidir. Ayrıca, sizler %25 komisyon indirimine ek olarak %20 daha indirim almak isterseniz, Coin Mühendisine özel kayıt linkini kullanabilirsiniz. Borsaya kayıt olmak ve indirimli komisyon ücretlerinden faydalanmak için buraya tıklayabilirsiniz.

BNB Coin’e artan talebi daha da yükselten bir diğer etken ise Binance Smart Chain (BSC) blokczinciri ağıdır. 2020 yılının eylül ayında başlatılan bu ağ kullanıcıların ilgisini toplamaya başladı. Ethereum gibi bir blokzinciri ağının olmasına rağmen, BSC ağı hız ve düşük ücretler açısından en çok kullanılan ağlardan haline geldi.

Dikkatinizi çekebilir: BNB Chain Ethereumu Geride Bıraktı

Ağın komisyon ücretleri için sadece BNB kabul etmesi, fiyatın büyük yükselişlere geçmesine neden oldu. Zaman zaman Ethereum ağındaki işlem tıkanıklığı ve yüksek komisyon ücretleri BSC ağını birinci sıraya taşıdı. Peki, Ethereum ağı yavaş ve pahalıyken, BSC ağı nasıl hızlı ve ucuz olmayı başarıyordu? Sorunun cevabını detaylı şekilde Blockchainler neden hızlı, güvenli ve merkeziyetsiz değildir?” başlıklı blog yazımızda bulabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir