Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.049
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.049
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Optimism Ağındaki DeFi Projesi Hacklendi!

Optimism

Optimism Layer 2 ağında faiz oranı piyasaları sunan bir DeFi projesi olan Exactly Protocol, tahmini olarak 7,3 milyon dolarlık kayıpla sonuçlanan bir güvenlik ihlali yaşadı.

Güvenlik firmaları, protokolün akıllı sözleşmelerindeki bir güvenlik açığı tarafından tetiklenen açığı tespit etti, ancak saldırının ayrıntıları henüz açıklanmadı.

İhlalden önce, Exactly Protocol’ün kilitli toplam değeri 36 milyon dolardan fazlaydı, ancak bu rakam 26 milyon doların altına düştü.

Saldırı, 17 Ağustos 2023 Perşembe günü meydana geldi ve aralarında BlockSec ve Beosin’in de bulunduğu birçok güvenlik firması tarafından tespit edilerek Exactly Protocol ekibi ve Optimism ekibi uyarıldı.

İlginizi Çekebilir: FED, İşte O Bankaya Yaptırım Uyguladı!

BlockSec’e göre saldırgan, faiz oranı hesaplamasını manipüle ederek ve aşırı token basarak protokolden 7 milyon doların üzerinde fon çekmeyi başardı. Ekip ayrıca kullanıcılara fonlarını mümkün olan en kısa sürede protokolden çekmelerini tavsiye etti.

Tam bir güvenlik denetimi beklenirken, hack olayının ayrıntıları henüz kamuya açıklanmadı.

Ancak bazı analistler, hackerın DeFi saldırıları için yaygın vektörler olan bir reentrancy hatasından veya bir flash kredi saldırısından yararlanmış olabileceğini tahmin ediyor.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir