Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.614
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.614
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Web3 Kayıpları Base Ağı İle Beraber Arttı

Web3, yeni başlatılan Ethereum Layer 2 Base’deki projelerin büyük saldırıların eklenmesiyle sadece Ağustos ayı 23,4 milyon dolar çalındı. 2023’teki 211 olayda 1,25 milyar dolarlık kayıba neden oldu.

Web3 platformu Immunefi’nin son raporuna göre, Coinbase’in 9 Ağustos’tan bu yana 4 projede kayıplar yaşadı. Ayrıca Ethereum ve BNB Chain’in yanında en çok hedeflenen zincirlerden biri oldu.

Ağustos ayında en çok saldırıya uğrayan Ethereum ağı oldu ve hemen beraberinde Bnb Chain geldi. Base ağında ise LeetSwap, SwirlLend, Magnate Finance ve RocketSwap’teki saldırılar ile defi alanında toplam kaybın %62’sini oluşturdu.

Optimism, toplam kayıpların %9.5’ini oluştururken Arbitrum, Solana, Avalanche, Fantom ve Linea’nın her biri ise toplamda %28,7’yi temsil eden bir saldırıyla karşılaştı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Ana Sebep Defi Saldırıları

Hack’ler, kayıpların ana nedeni olarak dolandırıcılığı geride bıraktı. Ağustos ayında hack’ler yaklaşık 15,8 milyon dolarlık bir kayba neden oldu. Bu veri ise aylık toplamın %67,7’sine tekabül ediyor. Dolandırıcılık olayı ise 7,6 Milyon $ ile %32,3 oranında gerçekleşti.

Ağustos ayındaki hack olayları odağında DeFi platformları vardı. Ayrıca merkezi mekânlar dönem boyunca büyük saldırılardan uzak durmayı başardı.

Immunefi, Chainlink, The Graph, Synthetix ve MakerDAO gibi protokoller aracılığıyla 80 milyon dolardan fazla ödül ödediğini söyledi. Ayrıca kullanıcı fonlarından 25 Milyar $’ın üzerinde tasarruf sağladığını açıkladı.

Immunefi geçtiğimiz ay aracın beyaz şapkalı kullanımı arttıkça, artık yasaklanan hesapların %21’ini oluşturan ChatGPT tarafından oluşturulan raporlarla spam gönderildiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir