Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.168
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.168
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC, Bitcoin ETF Başvurularını Erteledi!

SEC, Bitcoin ETF Başvurularını Erteledi!

Merakla beklenen Bitcoin ETF başvuruları hakkındaki karar sürpriz bir şekilde geldi. SEC, tüm spot Bitcoin ETF başvurularını erteledi.

Kripto piyasalarının ve yatırımcıların uzun süredir beklediği karar, dün akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde geldi. Özellikle Grayscale davasını kaybetmesinin ardından köşeye sıkışan SEC, ETF başvuruları hakkındaki kararını yayınladı.

SEC, dün akşam saatlerinde yaptığı duyuruda Bitwise, BlackRock, VanEck, Fidelity, Valkyrie, Invesco ve WisdomTree’nin spot Bitcoin ETF başvurularını erteledi.

İlginizi Çekebilir: Grayscale SEC’e Karşı Açtığı Davayı Kazandı

Aslında kararın bu şekilde geleceği belliydi. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde SEC, daha önce ETF başvurusunu reddettiği Grayscale tarafından dava edilmiş ve davayı kaybetmişti. Dava sürecinde mahkeme SEC’in ETF başvurusunu neden reddettiğini anlatamadığını söylemişti. Mahkemeden çıkan karar sonrası diğer başvuruların reddedilmesi oldukça zordu; bu nedenle SEC, erteleme kararı aldı.

Gelen bilgilere göre bir sonraki karar günü 16-19 Ekim arasında gerçekleşecek. Bu zamana kadar SEC’in nasıl bir yol izleyeceği belirsiz. Muhtemelen Grayscale lehine çıkan sonuca itiraz etmeye hazırlanıyor olabilirler.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Grayscale’in davayı kazanması sonrası yükselişe geçen BTC, dün gelen erteleme kararlarından sonra 26.000$ seviyelerinin altına düştü. Görünen o ki ETF kararları kripto piyasaları için oldukça önemli. Gelebilmesi muhtemel olumlu bir karar, piyasalarda güzel bir yükselişe neden olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir