Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.123
% 4.18
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.123
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Rarible(RARI) Coin Nedir?

Rariable RARI Nedir

Rarible(RARI) Coin, NFT’ler oluşturmak, satmak veya toplamak için topluluğa ait bir pazar yeri olan Rarible’a güç veren bir Ethereum tokenidir. RARI coin platformu kullanılarak kazanılabilir. Ayrıca içeriği düzenlemek ve platform yükseltmelerinde oy kullanmak için kullanılabilir.

Rarible hem NFT varlıkları için bir pazar yeri hem de Ethereum üzerine kurulmuş, aracı olmadan ticaret yapmalarını sağlayan dağıtılmış bir network ağıdır.

Rarible(RARI) Coin Nedir?

İçerik oluşturucuların Rarible’da oluşturduğu tokenlar, Türkçe’de değiştirilemez token olarak da bilinen NFT’lerdir. NFT’ler ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için NFT Nedir? Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar? yazımıza göz atabilirsiniz.

RARI Coin Nedir? Ne İşe Yarar?

RARI Coin, platformda aktif kullanıcıları ödüllendirmek ve platformun yönetiminde(DAO) söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kullanılıyor.

Bu açıdan RARI Coin için Rarible NFT platformunun temel unsuru demek yanlış olmaz.

RARI Coin Nasıl Çalışır?

Rarible’ın işleyişi çok basittir. NFT sanatçılarını NFT alıcılarıyla buluşturmak için bir platform görevi görür. Süreç, sanatçının NFT’sini Rarible ağında bilgilerini girerek listelemesi ile başlar. Ayrıca NFT’yi platformda listelemek için yaratıcının önce Rarible yazılımını kullanarak bir token oluşturması gerekir. Ardından NFT’sini platformda listeler.

Sonraki adımda Rarible, sanatçının girdiği bilgileri NFT’nin koduna yerleştirmek için Ethereum blok zincirini kullanır. NFT’yi Rarible’da listelemeden önce oluşturulan token, Rarible yazılımını kullanan kullanıcıların cüzdanları arasında transfer edilebilir. İşlem tamamlandıktan sonra hem alıcı hem de satıcı platforma bir işlem ücreti öder.

Basit bir ifadeyle, hem alıcıyı hem de satıcıyı blockchain destekli tek bir platformda bir araya getirir ve ardından işlemin bir parçası olarak her ikisinden de bir ücret alır. Bunu yaparken sanatçının, NFT sahibinin ve önceki sahiplerin ayrıntılarını da NFT’ye yerleştirir.

RARI Coin Nasıl Kazanılır?

Rarible platformunda her hafta oylama yöntemiyle 5 NFT koleksiyonu seçilir. Bu 5 NFT koleksiyonuna ait bir NFT’yi listelerseniz, listelemenizin aktif olduğu her 10 dakika puan kazanırsınız. Her gün sonunda kazandığınız puanlarla RARI coin alabilirsiniz.

Aynı zamanda haftalık belirlenen bu 5 NFT koleksiyonundan NFT satın alarak da RARI Coin kazanabilirsiniz.

Ek olarak kazandığınız bu RARI coinleri platformda stake ederseniz NFT alma/satma işlemlerinizde işlem ücreti ödemezsiniz.

Rarible(RARI) Kurucusu Kim?

Rarible ABD merkezli bir kuruluştur. 2020’nin başlarında Alexei Falin ve Alexander Salnikov tarafından kurulmuştur. Alexei Falin, Rarible’ın CEO’su ve aynı zamanda çıkartma konusunda uzmanlaşmış bir bilgisayar yazılım şirketi olan Sticker.Place’in kurucu ortağıdır. Falin, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden ve Moskova’daki Yüksek Ekonomi Okulu’ndan mezun olmuştur.

Alexander Salnikov, Zenome’nin kurucu ortağı ve banka kullanmayanlara araçlar sağlayan blockchain tabanlı bir proje olan Humaniq’in ICO Direktörüydü. Salnikov geçmişte beşten fazla başarılı şirket kurmuştur ve ürün müdürü olarak geniş deneyime sahiptir. Güncel olarak Rarible’ın ürün müdürü olarak çalışmaktadır.

RARI Coin İstatistikleri

RARI Coin’in toplam arzı 25 milyon adettir.
Toplam RARI arzının;

  • %60’ı Marketplace Mining işlemlerine
  • %30’u Yatırımcılar ve Takıma
  • %10 Airdrop’a olacak şekilde ayrılmıştır.

RARI Coin Fiyatı Nedir? Nereden Satın Alabiliriz?

RARI Coin’i güncel olarak Coinbase, MEXC, Gate.io, Kraken gibi borsalardan satın alabilirsiniz.

RARI Coin güncel fiyat bilgisi ve istatistikleri ise şu şekildedir :

 

Bu yazı da ilginizi çekebilir Covalent(CQT) Nedir?

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir