Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.403
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.403
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Rarible, Birçok Nft Marketlerden Sipariş Toplamayı Durduracak

Geçtiğimiz günlerde Opensea telif hakları ile ilgili bir düzenleme getirerek bazı kullanıcılardan olumsuz tepkiler topladı. Rarible, Opensea, Looksrare ve X2Y2 gibi Nft marketlerden alınan siparişleri toplamayı bırakacağını açıkladı. Bu adım, Pazar yerlerinin telif hakkı uygulamasını kapatmasıyla ilgili bir karardan kaynaklanıyor.

NFT pazarı, sanatçılar ve diğer yaratıcı bireyler için benzersiz ve dijital varlık satmak için büyük bir fırsat sunuyor. Fakat son zamanlarda, bazı sanatçılar telif hakkı konusunda sorunlar yaşadı. Pazar yerleri, alıcıların orijinal varlıkları satın alması durumunda sanatçıya telif hakkı ödeme yapması gerektiğini belirttiler.

Rarible, yaptığı açıklamada;

“Telif haklarını destekliyoruz. Her zaman yaptık ve her zaman da yapacağız” dedi.

Rarible, sektörün NFT basmaktan daha fazlası olduğunu ve yaratıcılığın nasıl değerlendirildiğin yeniden tanımlama fırsatına sahip olduğunu savundu. Ayrıca şunu ekledi; “Bu söz yerine getirilmediği için beklemede kalmaya devam edemeyiz.” Dedi.

Yaratıcılar ve sanatçılarla dayanışma içindeyiz. Bu nedenle telif ücretlerini göz ardı eden pazar yerlerini artık desteklemeyeceğiz.” diye ekledi Rarible kurucu ortağı Alex Salnikov, diğer platformları yaratıcıların katkılarını takdir etmeye ve ödüllendirmeye çağırdı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Telif Hakkı Sorunu

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, OpenSea’nin yaratıcı ücretlerini isteğe bağlı hale getirme kararını eleştirdi.

Geçtiğimiz gün Opensea telif hakları ile ilgili birkaç düzenlemeye gitti. Fakat bu NFT yatırımcıları ve piyasası için hiç iyi olmayan telif hakkı düzenlemesini yaptı.

Yuga Labs, NFT platformunun lisanslı isteğe bağlı bir modele geçmesi nedeniyle OpenSea ile bağlarını koparmayı planlıyor. Nft topluluğundan sesler giderek yükselmeye başladı ve Milyarder yatırımcı Mark Cuban bir açıklama yaptı.

Son olarak Cuban, sosyal medyada “NFT satışlarından telif ücreti almamak ve ödememek OpenSea’nin BÜYÜK bir hatasıdır” diye yazdı. Ayrıca, “Platforma olan güveni azalttı ve sektöre zarar verdi. Bunu bir OpenSea yatırımcısı olarak söylüyorum.” Dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir