Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.015
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.015
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Eski OpenSea Ürün Müdürü Chastain, Hapis Cezası Aldı

OpenSea

OpenSea eski ürün müdürü Nathaniel Chastain Salı günü üç ay hapis ve 50.000 dolar para cezasına çarptırıldı .

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi yargıcı Salı günü yaptığı açıklamada, 31 yaşındaki Chastain’in ilk kez suçlu olduğunu ve potansiyel olarak umut verici bir geleceğe sahip olduğunu söyledi.

Chastain, içeriden NFT öğrenenlerin ticaretine odaklandığı iddia edilen bir davanın ardından savcıların “içeriden bilgi ticareti” olarak adlandırdığı olay nedeniyle Mayıs ayında suçlu çıktı.

ABD Başsavcısı Damian Williams Salı günü konu ile bir açıklamada bulundu.

Williams;

Nathanial Chastain, OpenSea’nin gizli bilgilerini kendi kârı için kullanarak işvereninin kendisine duyduğu güveni ihlal ettiği için bugün adaletle karşı karşıya kaldı” dedi. Bugün verilen ceza, içeriden bilgi ticaretine herhangi bir pazarda tolerans gösterilmeyeceği konusunda diğer şirket içerisindeki kişilere bir uyarı olarak hizmet etmelidir.”

Savcılık ayrıca Chastain’in Salı günü üç ay ev hapsine ve üç yıl denetimli serbestliğe mahkum edildiğini söyledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Chastain Dolandırıcılığı

OpenSea, NFT’lerin alım satımında dünyanın en büyük Nft Marketidir. Chastain ise kendisine para kazanmak için hangi NFT’lerin OpenSea’nin ana sayfasında yer alacağına ilişkin gizli bilgileri kullandığı iddiasıyla Haziran 2022’de suçlu çıktı.

Şirkette Chastain ise ana sayfada yer alacak NFT’leri gizlice seçmekten sorumluydu. Adalet Bakanlığı geçen yıl, bir NFT’nin ana sayfada yer almasının ardından bu varlıkların fiyatının genellikle arttığını söyledi.

Adalet Bakanlığı, Chastain’in birçok NFT’yi ana sayfada yer almadan kısa bir süre önce gizlice satın aldığı ortaya çıktı. Ardından bunları orijinal fiyatının iki ve beş kat arasında bir karla sattığını iddia etti.

OpenSea CEO’su Devin Finzer, bu olaylardan daha önce bir blog yazısında Chastain’in görevinden istifa etmesinin istendiğini söylemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir