Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

AMP Coin Nedir? AMP Coin Yorum ve Geleceği

Amp

Amp (AMP) kripto tabanlı ödemeleri hızlı ve verimli bir şekilde kolaylaştırmak için kullanılan bir belirteçtir. Kripto para ağları, aynı zamanda blockchain üçlemi olarak da bilinen güvenlik, ölçeklenebilirlik ve merkezi olmayan yönetim gibi rekabet eden taleplerden muzdariptir. Güvenlik ve ölçeklenebilirlik çoğu zaman birbiriyle çelişir çünkü işlemler birçok onayla doğrulandığında en güvenli hale gelir, ancak bu onaylar zaman alabilir. Bu, ödemeler gibi işlemler için pratik değildir.

AMP Coin Nedir?

Ethereum üzerine inşa edilen Amp, ağ onaylarını beklerken ödemelerin hızlı bir şekilde işlenebilmesi için AMP tokeni biçiminde teminat sağlayarak daha hızlı işlem sürelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu hizmeti sağlamak için Flexa adlı ortak ödeme ağı aracılığıyla çalışır.

Flexa, standart satış noktası ve çevrimiçi sistemlerle bütünleşerek satıcıların kripto para cinsinden ödemeleri kabul edebilmesini sağlar. Tüm ödemeler AMP aracılığıyla teminat altına alındığından, bu satıcılar, işlemleri destekleyen fonların doğrulanabilir olduğundan anında emin olabilirler; hatta blockchain üzerinde işlemin kesinliğine henüz ulaşılmadığında dahi bu durumda fonların doğruluğuna, sahip olmuşlardır .

AMP tokeni, garanti amaçlı teminat olarak kullanılmasının yanı sıra, AMP’lerini ağa teminat olarak hisselendiren kullanıcılar için ana ödül biçimidir. Ek olarak, Amp topluluğunun yönetiminde projenin gelişimine rehberlik etmeye yardımcı olan bir rol üstlenir.

AMP Nasıl Geliştirildi?

Amp tokeninin geliştirilmesi, Flexa ödeme ağı ile MetaMask kripto cüzdanını geliştirmesiyle de bilinen blockchain geliştirme kuruluşu ConsenSys arasındaki işbirliğinin sonucudur .

Flexa, 2018’de Tyler Spalding, Trevor Filter, Zachary Kilgore ve Daniel McCabe tarafından ortaklaşa kurulan New York City merkezli bir şirkettir. Spalding, Filter ve Kilgore daha önce dijital ön ödemeli ve perakende satış sağlayan bir FinTech şirketi olan Raise’de çalışmıştı. Hizmetler. McCabe hukuk diplomasına sahiptir ve Flexa’nın genel konseyi ve Baş Uyum Görevlisi olarak görev yapmıştır.

Nisan 2019’da Flexa, Flexacoin’ini (FXC) özel bir token satışı yoluyla satarak risk sermayesi şirketi Pantera Capital dahil birçok kaynaktan 14,1 milyon dolar topladı. Eylül 2020’de Flexa’nın arkasındaki ekip, FXC’nin yerini yeni AMP tokenının alacağını ve FXC’nin 1:1 oranında AMP’ye taşınacağını duyurdu.

Amp (AMP) Nedir?

AMP Nasıl Çalışır?

Amp (AMP) nedir sorusunundan hemen sonra nasıl çalıştığı akıllara gelen sıradaki soru oluyor. Flexa, müşteriler ve satıcılar arasındaki ödemeleri kolaylaştıran bir çerçeve sağlar. Yazılım Geliştirme Kiti (SDK), bu tür ödemeler için kullanılabilecek SPEDN gibi uygulamalara güç sağlar.

Flexa, her işlem için perakendeciler tarafından taranan yeni bir barkod (esnek kod olarak bilinir) oluştururBu, Flexa’nın müşterinin dijital cüzdanındaki kripto bakiyesini ayarlarken tüccarlara doğrudan ödeme yapmasına olanak tanır. Bu adımlar, kullanıcının dijital varlıklarının BitcoinEthereum veya başka bir zincirde olup olmadığına bakılmaksızın gerçek blockchain onaylarından bağımsız olarak gerçekleşir. Çok düşük bir ihtimal de olsa, işlemin doğrulanmaması durumunda, bu hizmeti teminat altına alan AMP, ödemeyi garanti altına almak için tasfiye edilebilir.

Staking AMP

Amp, Flexa aracılığıyla ödemeleri teminat altına almak için staking adındaki geleneksel finansta tanıdık bir araca benzer bir model kullanıyor. Staking, bir acentenin finansal alışveriş yapan iki taraf için aracı olarak hareket ettiği bir düzenlemedir. Yaygın bir örnek, bir ev sahibinin borç verene ipotek ödemeleri yapmasıdır. Borç veren, paranın emlak vergileri ve ev sigortası ödemelerine adanmasını sağlamak için bu ödemenin bir kısmını stake adı verilen ayrı bir hesapta tutar.

Flexa ödeme ağı, müşteriler ve satıcılar arasındaki ödemeleri kolaylaştırsa da AMP, perde arkasında bir emanet hesabı olarak çalışıyor. Aslında herkes, farklı ortamlarda kullanılmak üzere özelleştirilebilir özelliklere sahip bir emanet hesabı olan bir teminat yöneticisi oluşturabilir.

Daha büyük ölçekte, stake edilmiş AMP havuzları, henüz onaylanmamış blockchain işlemlerinin mali vaadini sağlıyor. İşlemler onaylandıktan sonra AMP token teminatı serbest bırakılır ve başka bir transferi teminat altına almak için kullanılabilir. Teminatlandırılmış, stake edilmiş AMP aracılığıyla bu “risk dağıtımı” modeli, satıcılara Flexa destekli ödemelerin geçeceğine dair bir güvence sağlar.

AMP sahipleri, daha büyük sisteme teminat sağlamak için tokenlerini Flexa Kapasite ağı aracılığıyla stake edebilirler. İlginç bir şekilde buna “ staking ” denilse de genellikle kriptoda kullanılan tanıma uymuyor. Tipik olarak stake etme, tokenların akıllı bir sözleşmeye yatırılmasını içerir. Bununla birlikte, token bölümleri çerçevesi aracılığıyla kullanıcılar, tokenları akıllı bir sözleşmeye aktarmadan şartlı olarak teminat olarak tahsis edebilirler. Bu şekilde tokenlerinin tam gözetimini korurlar.

Kullanıcılar AMP’yi stake ederek Flexa ödeme ağını kullanma karşılığında satıcılardan alınan küçük ücretlerden yararlanabilirler. Bu ücretler, açık piyasada AMP tokenleri satın almak ve teminat havuzlarına ne kadar katkıda bulunduklarına göre bunları stakerlara yeniden dağıtmak için kullanırlar.

AMP Nasıl Kullanılır?

Amp tokenı (AMP), Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokenidir. Temel amacı teminat varlığıdır. Öncelikle kendi ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla Flexa için bu amaca hizmet eder. Kullanıcılar teminat sağlamak için tokenlarını stake ettiğinde aynı zamanda AMP ile ödüllendirilirler. Son olarak token, AMP token topluluğunun yönetiminde de kullanılabilir.

Amp (AMP) Nedir?
1 Flexacoin = 1 AMP Coin

Coin dağıtımı

Maksimum 100 milyar AMP token arzı var. Lansman sırasında, FXC tokenlarının (daha sonra AMP haline geldi) toplam arzının %25’i tüccar geliştirme fonuna, %25’i geliştirici hibelerine, %20’si kurucu ekip ve çalışanlara, %10’u ağ geliştirme fonuna ve %20’si tahsis edildi. token satışlarında satılacak. Ekip/çalışan tokenlarının ilk dilimi 2019’da verildi ve ilk yayınlandığında dört yıllık bir hak kazanma programına tabiydi.

Amp’nin Temel Yapı Taşları

  • Amp token (AMP), Flexa ödeme ağı için merkezi olmayan teminat olarak kullanılır.
  • Flexa, blockchain işlem onayları için gereken süreye rağmen tüccarların kripto kullanıcılarından anında ödeme kabul edebilmeleri için bir çerçeve sağlıyor.
  • AMP’nin teminat havuzlarında stake edilmesi, Flexa tabanlı ödemeler için arka uç teminatı sağlayarak tüccarlara bu ödemelerin garanti edildiğine dair güvence verir; Bu hizmeti sağlamak, stake edenlerin ödül olarak AMP kazanmalarına olanak tanır.

AMP Nereden Satın Alınır?

AMP Binance, Kucoin gibi büyük borsalarda listeli durumda. Sizler bu borsalara indirimli kayıt linklerimizle kaydolarak AMP varlığı için alım satıma başlayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir