Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.219
% 1.53
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.219
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Coinbase Staking Programı İnceleniyor!

Coinbase

Alabama Düzenleyicisi, Coinbase’in Staking Programı ile Eyalet Menkul Kıymetler Yasalarını İhlal Ettiğini İddia Etti.

Yakın zamanda SEC’in dünyanın en büyük borsalarından olan Binance’a açtığı davadan sonra Coinbase borsası dava edilmişti. Dava içerisinde SEC Coinbase borsasının  kayıt dışı hareket ettiğini iddia etmişti.

SEC’in Borsaya açtığı dava ile aynı günde şimdi de Amerika Birleşik Devletleri eyaleti menkul Kıymetler düzenleyicilerinden oluşan bir görev gücünün incelenmesi ile karşı karşıya. Düzenleyici kurum Salı günü yaptığı açıklamada, kripto borsası Coinbase’in Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu’na (ASC)  stake programıyla eyalet menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğini açıklamak için tam olarak 28 güünü olduğunu söyledi.

ASC, Coinbase ve ana şirket Coinbase Global’in eyalet sakinlerine “Earn” stake ödül programını sunarak yasayı çiğnediğini iddia ettİ. 

ASC’nin “neden göster” emri, Coinbase ve ana şirketi Coinbase Global’in eyalet sakinlerine “Earn” stake ödül programını sunarak yasayı çiğnediğini iddia ediyor ve düzenleyici, kuruluşların “Alabama’da kayıtsız menkul kıymet satmaktan neden vazgeçmeleri ve durdurulmaları gerektiğini” göstermelerini istiyor.

ASC’nin yaptığı eylem Coinbase’in yasaya uyduğu sürece bir staking hizmeti sunmasını yasaklamıyor, fakat emrin kendisi ABD’deki Alabama, California, Illinois, Kentucky, Maryland, New Jersey, Güney Carolina, Vermont, Washington ve Wisconsin dahil olmak üzere  eyaleti menkul kıymet düzenleyicisinen oluşan bir görev gücünün sonucudur.

“ASC’nin asıl amacı merkezi olmayan finans sektöründe yatırım yapmayı tercih eden ve yatırım yapmak isteyen Alabamalı tüketicileri korumaktır.Bu eylem, kripto varlık ürünlerindeki yatırımcılara yasalarımız kapsamında aynı korumaların sunulmasını ve bu yatırımlarla ilgili risklerin tam olarak farkında olmalarını sağlamaya yönelik bir başka adımdır. açıklaması yapıldı.

Ayrıca ASC Direktörü Amanda Senn yaptığı bir basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre; ASC, 2021 yılında iflas eden kripto kredi kuruluşu Celsius’a da benzer bir emir yayınlamış ve bu kuruluşun da “Earn Rewards” programıyla eyalet menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğinden şüphelenilmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir