Kriptolar:
31318
Bitcoin:
$57.891
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%56.3
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.04 T
% 1.20
Korku & Açgözlülük:
31 / 100
Bitcoin:
$ 57.891
BTC Dominasyonu:
% 56.3
Piyasa Değeri:
$2.04 T

Ethereum, Yeni Bir Test Ağı Olan Holesky’yi Başlatıyor!

Ethereum, yeni bir test ağı olan 'Holešky'yi başlatıyor!

Holešky test ağı, başlangıçta 1.6 milyar ETH arzıyla geldi, bu da onu eski Goerli ağından daha erişilebilir hale getirebilir.

Ethereum geliştiricileri, 15 Eylül‘de heyecan verici bir gelişmeyle karşımıza çıktılar. Yeni bir test ağı olan Holešky`yi başlattılar. Bu yeni ağın ana amacı, staking, altyapı geliştirmeleri ve protokol denemeleri için kullanılmasıdır, en azından geliştirici belgelerine göre. Bu, Ethereum ekosistemine önemli bir katkı olarak görünüyor.

https://x.com/Amyykols/status/1702261672507814346?s=20

Holešky‘nin lansman gününde, 1.6 milyar HETH (Holešky test ağı Ether) dağıtılacak. Bu, ana Ethereum ağındaki Ether miktarının tam 10 katıdır. Ethereum geliştiricisi Tim Beiko, bu miktarın üretilmesinin geliştiriciler için uygun olduğunu belirtti, zira benzer “devnetlerde” bu tür büyük arzlar sıkça kullanılıyor.

Önceden, yeni staking teknolojileri, altyapı geliştirmeleri ve protokol değişiklikleri Goerli test ağında deneyimleniyordu. Ancak Goerli ETH arzının yetersiz olduğu konusunda şikayetler ortaya çıkmıştı. Holešky, bu ihtiyacı karşılamak için büyük bir başlangıç arzı sunarak önemli bir rol oynamayı hedefliyor.

Holešky test ağı Ether (HETH)

Ethereum ekibi, 2021’de Sepolia’nın başlatılmasının ardından uygulama geliştiricilerini Goerli’den Sepolia’ya geçmeye teşvik etti. Holešky’nin lansmanından sonra, eski ağda sadece protokol geliştiricilerinin kalması planlanıyor. Goerli’nin 2024 Ocak ayında kullanımdan kaldırılması ve ardından tamamen kapatılması öngörülüyor.

Holešky, Ethereum geliştiricilerinin önünde büyük hedefler bulunuyor gibi görünüyor. Proto-danksharding, danksharding ve ücretleri azaltmaya yönelik diğer özellikler gibi önemli geliştirmeleri test etmek için kullanılacak. Bu özelliklerin ana ağa entegre edilmeden önce başarıyla test edilmesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir