Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.030
% 2.60
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.030
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Fidelity, Spot Ethereum ETF’i Başvurusunda Bulundu İddiası!

Dünyanın en büyük yatırım kuruluşu olan Fidelity Investments’ın spot Ethereum ETF başvurusunu Sec’e sundu.

Trilyon dolarlık yatırım şirketi Fidelity spot Ethereum ETF başvurusunu Sec’e sunduğuna yönelik bir haberle beraber Eth fiyatı yeşil ışığı yaktı. Fakat kısa süre sonra bu başvurunun halihazırda piyasada işlem gören bir Ethereum index fonuyla alakalı olduğu ve yatırımcılar spot Eth Etf’i olmadığını fark etti.

Fidelity’nin halihazırda işlem gören “Wise Origin Ethereum Index” fonunu regülasyonlar doğrultusunda revize ettiği ve yeni halini SEC’e sunduğu belirtildi.

Önemsiz olan spot Eth Etf başvurusu birçok yatırımcıyı heyecanlandırdı. Dakikalar içerisinde Binance verilerine göre Eth fiyatı 1621$’dan 1652$’a kadar yükseldi. Şuan ise 1634$ civarında bir fiyat bandında işlem  görmekte.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Sec’in Eth Etf’i Onaylaması

SEC, Ethereum ETF kararını henüz Bitcoin’dekine benzer şekilde onaylamadı. Birçok şirket başvuruda bulundu, ancak şimdiye kadar olumlu bir haber alınmadı. Ancak bazı kaynaklar, SEC’nin Ethereum ETF başvurularının kabul edilebileceği yönünde söylentileri artırmaya devam ediyor.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgiye göre, SEC’nin bu ETF taleplerini kabul edebileceği belirtiliyor. Ancak Bloomberg, haberin kaynaklarını açıklamamıştır. Bu kaynaklar, bu ETF’lerin engellenme olasılığının düşük olduğunu ifade ediyorlar.

Piyasada meydana gelen büyük düşüşten sonra gelen bu haber, yatırımcıların moral bulmasını sağladı. Piyasada neredeyse 800 milyon dolarlık bir tasfiye sonrasında fiyatlar yukarı yönlü hareket etmeye başladı. Bu haber, yükselişi destekleyen ana etken olarak kabul ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir