Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.255
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.255
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ripple, SEC’e Meydan Okuyor!

Ripple Labs’ın avukatları, SEC’in ek mali belgeleri inceleme talebinin geçersiz olduğunu savundu. Bununla beraber son teslim tarihinin geçtiğini ve materyalin Nisan ayında yapılacak duruşmayla ilgili olmadığını savundular.

19 Ocak’ta açılan bir davada Ripple’ın hukuk ekibi, SEC’in keşif aşamasında ek bilgi toplama konusundaki tutumunu değiştirdiğini, bunun da yasal sürecin bir parçası olarak her bir tarafın ilgili belgeleri diğeriyle paylaşmasını gerektirdiğini iddia etti.

11 Ocak’ta SEC, Ripple’ın 2022 ve 2023 mali yılları için denetlenmiş mali tablolar hazırlamasını ve XRP’nin satışı ile ilgili tüm sözleşmeleri açıklamasını talep etti. İlk başvuru yapıldıktan sonra harici kuruluşlara bilgi verilmesi ve XRP’den elde edilen kurumsal satış gelirleri hakkında ek ayrıntılar sağlanması söylendi.

Fakat, ‘gerçekleri bulmak’ aşamasında materyal talep etmek için son tarih Ağustos 2021’de sona erdi. Ripple, SEC’in gerekli gördüğü materyali talep etmek için “bol fırsata” sahip olduğunu savundu.

Ayrıca yapılan açıklamada “Aslında, taraflar zaten şikayet sonrası keşfin uygun olup olmadığı konusunda dava açmışlardı ve bu keşif anlaşmazlığı sırasında SEC, şikayet sonrası keşfin çözüm yollarıyla ilgili olduğunu hiçbir zaman savunmadı; bunun yerine şikayet sonrası davranışın tamamen uygun olduğu pozisyonunu aldı. Davayla ilgisi yok.”

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Bu arada Ripple’ın hukuk ekibi, mahkemenin ABD düzenleyicisinin blockchain ödeme teknolojisi şirketi hakkındaki tasvirinden etkilenmemesi gerektiğini vurguladı.

Avukatlar, “Mahkeme, SEC’in açtığı kaygan zemine inmemeli” dedi.

Bununla beraber, avukatlar, SEC’in duruşmadan önce cevaplaması için SEC’in Ripple’a sunabileceği yazılı soruların bir listesi olan tüm sorgulamalarını kullandığını iddia etti.

Dosyada “Ve son olarak, özellikle SEC’in sorgusuna gelince, SEC davada tüm sorgulama olanaklarını kullanmıştır ve kendisine tek taraflı olarak daha fazlasını veremez” ifadesi yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir