Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.511
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.511
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Bitcoin ETF Onayı Sonrası İlk Açıklamayı Yaptı!

Gary Gensler Bitcoin ETF sec

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bugün spot Bitcoin ETF başvurularına listelenme ve alım satımına onay verdi.

SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin ETF onayının açıklanması sonrası SEC’in resmi sitesinde uzun bir açıklama metni yayınladı. İşte açıklamanın öne çıkan başlıkları:

İlginizi Çekebilir: SEC, Bitcoin ETF’lerini Resmi Olarak Onayladı!

Bitcoin’i Kabul Etmedik!

“Bugün spot bitcoin ETF’lerinin listelenmesini ve alım satımını onaylamış olsak da, Bitcoin’i kabul etmedik veya onaylamadık.”

“Komisyon, spot bitcoin borsalarında işlem gören bir dizi ETP’nin listelenmesini ve alım satımını onayladı. Bu kararın, ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nin Grayscale’in önerdiği ETP’nin reddedilme gerekçesini yeterince açıklayamadığına dair bir kararı iptal etmesinin ardından geldi.

Komisyon, menkul kıymet borsası tarafından yapılan her kural başvurusunu Borsa Yasası ve ilgili düzenlemelere uygunluk açısından değerlendirir. Bu onay, sadece spot bitcoin ETP’lerini kapsar ve diğer kripto varlık menkul kıymetleri için bir sinyal vermez.

Yatırımcılar için koruma önlemleri arasında, ETP sponsorlarının ürünleri hakkında doğru açıklamalar yapması, ürünlerin kayıtlı ulusal menkul kıymet borsalarında listelenmesi ve işlem görmesi, mevcut alım satım kuralları ve davranış standartlarının geçerli olması bulunmaktadır.

Komisyon, dolandırıcılık ve manipülasyonu önlemek amacıyla düzenlenmiş borsaları izleyecek ve çıkar çatışmalarını ele alacak kuralların uygulanmasını sağlayacaktır.

Üçüncüsü, Komisyon personeli aynı anda 10 spot bitcoin ETP’si için kayıt beyanlarının incelemesini ayrı olarak tamamlamaktadır; bu, ihraççılar için eşit bir oyun alanı yaratmaya yardımcı olacak ve yatırımcılara ve daha geniş pazara fayda sağlayarak adaleti ve rekabeti teşvik edecektir.

2004 yılından bu yana bu kurum, belirli değerli metalleri tutanlar gibi menkul kıymet olmayan spot emtia ETP’lerini denetleme deneyimine sahiptir. Bu deneyim, spot bitcoin ETP ticaretini denetlememizde değerli olacaktır. Liyakat açısından tarafsız olsak da, metal ETP’lerindeki temel varlıkların tüketici ve endüstriyel kullanımları olduğunu, buna karşın bitcoin’in öncelikle fidye yazılımı,[4] kara para aklama gibi yasadışı faaliyetler için de kullanılan spekülatif, değişken bir varlık olduğunu belirtmek isterim.

Bugün belirli spot bitcoin ETP hisselerinin listelenmesini ve ticaretini onaylarken, bitcoin’i onaylamadık veya desteklemedik. Yatırımcılar, bitcoin ve değeri kriptoya bağlı olan ürünlerle ilişkili sayısız risk konusunda temkinli olmalıdır.

Son olarak, Komisyon, 2004’ten beri menkul kıymet olmayan spot emtia ETP’lerini denetleme deneyimine sahiptir, ancak bu durumda bitcoin’in öncelikle spekülatif ve yasadışı faaliyetler için kullanılan bir varlık olduğunu vurgular.”

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir