Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.806
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.806
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Büyük Bitcoin Satışlarında Grayscale Detayı!

Grayscale Milyarlarca Dolar Değerinde Bitcoin'i mi Boşaltıyor?

Bu hafta Bitcoin, tarihi spot kripto borsa işlem fonlarının onayına rağmen %14’ten fazla bir düşüşle karşılaştı. Ve ilginç bir şekilde, bu çalkantının ortasında kripto devi Digital Currency Group‘un çatısı altındaki dijital varlık yöneticisi Grayscale bulunuyor.

SEC onayının ardından Bitcoin Trust’inin (GBTC) bir Bitcoin ETF‘ye dönüştürülmesi, yatırımcıların hızla pozisyonlarını terk etmelerine neden oldu ve analistleri satışın boyutu karşısında şaşırttı. Grayscale Bitcoin ETF, onun önceki kapalı uçlu fon statüsünden ayrılarak yatırımcıların paylarını BTC karşılığında çıkaramadığı bir döneme işaret ediyor. Ancak bir ETF olarak, yatırımcılar büyük ölçüde nakit çıkışı yapıyorlar.

İlk birkaç günde yarım milyar dolardan fazla çekildi ve son beş günde, Bloomberg verilerine göre fon, 2.2 milyar dolardan fazla çıkış gördü. İlgi çekici olan ise, GBTC’nin bu büyük çıkışları yaşarken, diğer ETF’lerin girişler görmesi. BlackRock‘un iShares Bitcoin Trust (IBIT), 1.2 milyar dolarlık girişle öncü durumda.

Bu kaçışın temel nedeni oldukça basit: yatırımcılar, kazançlarını realize etmek için pozisyonlarından çıkıyorlar. Ayrıca, GBTC, ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinin en yüksek ücretine sahip, %1.5. Oysa BlackRock‘un IBIT‘nin ücreti önemli ölçüde daha düşük, %0.12 (ancak 12 ay sonra %0.25’e çıkacak).

Bu yüksek ücret, yatırımcıların çıkış yapma isteğinin başka bir nedeni olarak kabul ediliyor. Grayscale‘in Bitcoin satışı, şirketi BTC’yi satmak için Amerikan kripto borsası Coinbase‘e büyük miktarlarda aktarmaya yönlendiriyor. Bu da Bitcoin’in fiyatındaki düşüşe katkıda bulunuyor. Arkham Intelligence‘ın zincir üzerindeki verileri, Grayscale’in son altı saat içinde Coinbase’e yaklaşık 500 milyon dolarlık Bitcoin gönderdiğini gösteriyor.

Avrupalı varlık yöneticisi CoinShares‘in araştırma başkanı James Butterfill, bu çıkışların muhtemelen BTC’nin fiyatındaki son düşüşü açıkladığını belirtiyor. “Daha fazla fiyat zayıflığı, GBTC sahipleri satmayı ne zaman bırakmasına bağlıdır,” diyor ve aynı zamanda GBTC’nin ücretlerinin rekabete göre oldukça yüksek olduğunu kabul ediyor.

Çıkışlara rağmen, Grayscale, sadece ticaret hacmi nedeniyle fonun başarılı olduğunu iddia ediyor. John Hoffman, Grayscale’in satış ve dağıtım müdürü, Decrypt‘e verdiği açıklamada, “GBTC, ticaret hacminde domine ediyor, lider risk transfer aracıdır ve başlangıcından bu yana tüm spot Bitcoin ETF‘lerinin en iyi performansını göstermiştir,” diyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir