Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.623
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.623
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BlackRock CEO’su Bitcoin’in Para Birimi Olma İhtimalinden Şüpheli

BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin’in günlük işlemlerde kullanılabilirliğini sorgularken, bunun sadece bir varlık sınıfı olarak algılanması gerektiğini tekrar vurguladı.

11 Ocak’ta CNBC ile yapılan bir röportajda Fink, Bitcoin’e olan inancını belirtti ve bunu ulusal para birimlerinin yerini alabilecek bir rakip değil, alternatif bir zenginlik saklama formu olarak gördü.

“Ben hiçbir zaman bir para birimi olacağına inanmıyorum. Bunun bir varlık sınıfı olduğuna inanıyorum.” dedi. Bitcoin değeri 42.984 dolar ile alçaldı.”

Ancak, Fink, merkez bankalarının dijital para birimlerinin (CBDC) yakın gelecekte hayata geçeceğine inanıyor.

“Dijital para birimleri oluşturacağımıza, bunun için teknolojiyi kullanacağımıza inanıyorum. Bir blockchain kullanacağız,” dedi.

Coin Mühendisi son verilerine göre, 100‘den fazla ülke CBDC’lerin geliştirilmesini araştırıyor ve 39 ülke ya bir pilot, kavram kanıtı veya başlatılmış CBDC girişimlerine sahip.

Ancak, ARK Invest CEO’su Cathie Wood’un en son Bitcoin değerlendirme tahminleri hakkındaki görüşü sorulduğunda, Fink, fiyatın şu anda ana endişesi olmadığını belirtti.

“Ben hala üzerinde düşünmedim,” diyen Fink, bunun kendi için bir öncelik olmadığını açıkladı. Çünkü o, yeni onaylanmış spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) aracılığıyla “zenginlik saklamaya yarayan bir araç” sunmaya odaklanıyor.

BlackRock CEO'su Bitcoin'in Para Birimi Olma İhtimalinden Şüpheli

 

Eğer Bitcoin fiyatı bu yüksekliğe bile yaklaşırsa, altının daha büyük bir değeri temsil edeceğini belirtti ve “Dijital altın olduğunu düşünüyorsanız, altın ve Bitcoin arasında bir referans noktası olacak” dedi.

Aynı gün Fox Business ile yapılan ayrı bir röportajda Fink, Bitcoin ETF’nin başından beri şüpheyle karşılanan bir sektörü meşrulaştırmaya yardımcı olacağını belirtti.

“Bitcoin ETF’nin ortaya çıkışı, onu meşrulaştırdığımızın bir örneği; daha fazla güvenlik oluşturuyoruz,” dedi.

Bu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun 10 Ocak’ta BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunu ve diğer 10‘unu ülkede başlatmak üzere onayladığı haberi takip etti.

Bitcoin ETF onayından bu yana, BlackRock’ın yalnızca bir red ile 576 ETF onayı kaydı bulunmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir