Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.919
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.919
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cosmos, Atom’un Enflasyon İndirmesini Reddetti

Cosmos topluluğu üyeleri, minimum enflasyon parametresini üçte ikiden fazla ise %7’den %0’a düşürerek ağın ekonomi politikasında büyük bir değişiklik uygulamayı amaçlayan 868 numaralı öneriye karşı oy kullandı. Tedarik ağa bağlandı. Fakat bu öneri destek görmedi.

Cosmos’a katkıda bulunan Stakelab tarafından sunulan Teklif 868, özellikle coinlerin önemli bir kısmının bağlı olduğu senaryolarda ATOM tokeni üzerindeki enflasyonist baskıları hafifletmeyi amaçlıyor.

Teklif sahibi tarafından vurgulanan, toplam tahvil tokenlarının artması durumunda enflasyon oranının düşürülmesi gibi potansiyel faydalara rağmen, enflasyon oranının sıfıra düşürülmesinin sonuçları konusunda, özellikle de Hub’ın güvenliği üzerindeki etkisi konusunda endişeler dile getirildi.

Hub, Cosmos ekosisteminin merkezi merkezi olarak hareket ederek Cosmos üzerine kurulu birçok blok zincirleri arasındaki iletişimi ve birlikte çalışabilirliği kolaylaştırır. ATOM, işlem ücretleri, güvenlik ve yönetim için kullanılan Hub’ın yerel tokenidir.

Oy Sonucu

Doğrulayıcıların %48,6’sı öneriye karşı oy kullanırken, %25’i destek verdi ve %25,9’u çekimser kaldı.

Önemli oylama gücüne sahip olan ve teklife karşı oy kullanan önemli onaylayıcılar arasında Everstake, Cosmostation, Chorus One, Allnodes, Stake.fish, Swish Staking, Forbole, Provalidator, Keplr ve diğerleri yer aldı.

Teklifi destekleyen doğrulayıcılar arasında Game, Informal, Stakecito, P2P, Polkachu, Pryzm, IrisNet, Leap gibi birçok doğrulayıcı yer aldı.

Edilen bu son teklif, token emisyonlarını düzenlemek için maksimum enflasyon oranına önceki %20’den %10’luk bir sınır belirleyen, kabul edilen Teklif 848’in ardından geldi.

Cosmos’ta, doğrulayıcılar yapı taşlarının yanı sıra oy da verirler ve seçmenler hisselerini onlara devredebilir.

Cosmos Hub’daki enflasyon oranı 2023 yılının önemli bir tartışma konusu olmuştu. Cosmos’a katkıda bulunanlardan bazıları bunun mümkün olduğu kadar minimum düzeyde olmasını istiyor ve bunun taze emisyonları optimize ettiğine inanıyorlar.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir