Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.178
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.178
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cosmos Interchain, Önemli Bir Adım Attı!

cosmos interchain

Cosmos Interchain Foundation, 2024 yılında ekosistem geliştirmeye yönelik olarak 26 milyon dolarlık bir bütçe tahsis etti.


İsviçre merkezli olan Cosmos Interchain Foundation (ICF), Cosmos’un arkasındaki çekirdek geliştirici olarak bilinen zincirler arası iletişim protokolünün ekosistemini sürdürmek amacıyla 2024 yılında 26,4 milyon dolarlık büyük bir bütçe ayırdı.

Oluşturulan bu bütçenin bir kısmı, Cosmos’un durum makinesi replikasyonu için Bizans hata toleranslı motoru CometBFT’ye tahsis edilecek. Cosmos yazılım geliştirme kiti ile Cosmos’un yerel blok zincirleri arası iletişim protokolü (IBC) de ayrıca önemli bir pay alacak.

Geri kalan bütçe ise akıllı sözleşme çerçevesi CosmWasm, dijital kütüphane CosmJS ve ekosistem güvenlik denetimleri gibi alanlara yönlendirilecek. ICF yönetim kurulu direktörü Maria Gomez, bu finansman programının, ücretsiz ve açık kaynaklı Interchain Yığını’nı güçlendirmek için tasarlandığını ve blok zincirlerini birbirine bağlamak için bir katalizör rolü üstlendiğini belirtti.

Cosmos’un IBC köprüsü şu anda toplam token değeri 13 milyar dolar olan 46 blok zincirini birbirine bağlıyor, ancak hedeflenen 200 IBC’ye Kasım 2021’de belirlenen tarih olan 2022 yılına kadar henüz ulaşılamadı.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir