Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.811
% 4.19
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.811
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

BRC20 – SRC20 – DRC20 Token’ları Nedir ? Ne İşe Yarar?

BRC20

Son dönemde, Ordi Coin’in 69 dolar seviyelerine ulaşmasıyla birlikte BRC20 Bitcoin ekosistemine yönelik geniş ilgi gören bir yapı ortaya çıktı. Bu yapı, satoshi’leri temel alarak geliştirilmiş ve uzmanların farklı görüşlere sahip olduğu bir durumu yansıtıyor. Kimisi bu durumu olası görürken, kimisi imkansız olduğunu savunuyor. Ancak, bu süreçte “olur mu, olmaz mı, imkansız mı, gelecek budur” diyenler arasında dolaşırken, önemli bir noktayı hatırlatmak istiyorum.

Doge Coin gibi herhangi bir belirgin amacı olmayan bir kripto paranın bile 1000 kat değer kazandığı bir gerçek. Yatırımcılara önemli kazançlar sağlamıştır. Bu nedenle, herhangi bir projeye veya coine duygusal bağlılık hissetmeden ilerlemek, bir yatırımcının en önemli avantajlarından biridir. Bizler, projelerin yaratıcılarından çok, piyasadaki hype’ı değerlendirenleriz. Projenin geleceğiyle ilgilenenler, genellikle projenin içinde yer alan ekiplerdir. Bizim odak noktamız, nasıl kar elde edileceğidir.

Şimdi dilerseniz BRC 20, DRC 20 VE SRC 20 Nedir ? tek tek açıklayalım:

BRC 20 Nedir?

BRC-20 token standardı, Bitcoin Blockchain üzerinde NFT’lerin oluşturulmasını ve transfer edilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen deneysel bir token standartıdır. Bu standardın temel özelliği, ordinal’leri kullanarak NFT’lerin benzersiz kimliklerini oluşturmasıdır. BRC-20, Ethereum (ETH) ve diğer EVM Blockchain’lerinde yaygın olarak kullanılan ERC-20 token standardına oldukça benzer bir yapıya sahiptir.

Ancak, Bitcoin ekosistemi içinde özel olarak tasarlanmış olması, NFT’lerin Bitcoin Blockchain üzerinde benzersiz bir şekilde işlem görmesini mümkün kılar.

DRC 20 Nedir?

DRC 20″ ifadesi, Değiştirilebilir Token Standardı 20″ anlamına gelir. Bu, kripto para birimlerinin ve dijital varlıkların (token’ların) bir standart olarak nasıl işlem göreceğini belirleyen bir protokoldür. DRC 20, özellikle Ethereum blok zincirinde kullanılan bir token standardıdır.

DRC 20 standardı, Ethereum akıllı kontratları aracılığıyla token’ların oluşturulmasını, transferini ve yönetilmesini sağlar. Bu standart, farklı kripto para birimlerinin ve dijital varlıkların uyumlu bir şekilde çalışmasını ve birbirleriyle etkileşimde bulunmasını sağlar.

SRC 20 Nedir?

SRC-20 veya popüler olarak bilinen adıyla Bitcoin Stamps, Bitcoin blok zincirine veri eklemek için benzersiz bir yerleşim yöntemi sunan bir standarttır. SRC-20, Ordinals tarafından kullanılan yazı teknolojilerinden farklı bir yaklaşım sunarak, STAMPS adı altında parçalı NFT’leri oluşturmak ve bu verileri Bitcoin düğümlerinde depolamak için kullanılmaktadır.

Ancak, bu yöntemin gereksinim duyduğu blok alanı ve kaynak nedeniyle, STAMPS’in önerilen kullanım durumu, tüm bir NFT’yi oluşturan ve görüntünün boyutuna göre farklı bölümlerde satılabilen 24×24 piksel, 8 renk derinliğindeki PNG veya GIF formatındaki içeriklere odaklanmaktadır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir