Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.015
% 2.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.015
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum’da Büyük Güncelleme!

Ethereum’da Büyük Güncelleme!

CoinShares’te Ethereum üzerine araştırma yapan Luke Nolan’a göre, yaklaşan Dencun güncellemesi ETH arzını potansiyel olarak etkileyebilir. Analiste göre, bu durum işlem ücreti (gaz) kullanımında bir azalmaya ve dolayısıyla yakılan ETH miktarında bir düşüşe neden olabilir.

Şu anda, işlemler için gaz ücretlerini ödemek için kullanılan tüm ETH’ler yakılmaktadır. Nolan, konuyla ilgili şunları ifade etti: “İşlemsel calldata, Katman 2’lerin gaz ücretleri açısından ödediği maliyetlerin %90’ını oluşturuyor. Ancak Dencun güncellemesinden sonra, Katman 2’ler verilerini calldata aracılığıyla göndermek yerine, gaz maliyetleri önemli ölçüde daha düşük olan yeni blobspace mekanizmasını kullanabilir. Bu da katman 2’lerin kademeli olarak bu yeni blobspace mekanizmasını kullanmaya geçmesiyle gaz fiyatlarının daha düşük seviyelere inebileceği anlamına gelir, bu da daha az ETH’nin yakılması demektir.”

İlginizi çekebilir: Bitcoin Neden Düşüyor ! ETF Onayının Etkisi Var Mı ?

Nolan’a göre, potansiyel ETH yakılmasındaki azalma, ETH arzının büyümesini etkileyebilir. Ancak, Dencun güncellemesi ve blobspace mekanizmasının etkisi, başka faktörler tarafından dengeleyebilir.

Nolan, Katman 1 talebinin deflasyonu önemli ölçüde tetiklediğini ve “çok yüksek blob kullanımının bile dolaşımdaki arz üzerinde düşük bir etkiye sahip olduğunu” vurgulayarak, “Katman 2’ler blobspace’i kullandığı için gaz fiyatının düştüğünü görsek bile, Ethereum’un önemli ölçüde enflasyonist hale geleceğine dair gerçek bir endişe yok” dedi ve ekledi: “Dencun güncellemesinin amacı, roll-up kullanarak işlem yapan kullanıcılar için gaz ücretlerini düşürmek ve daha düşük işlem ücretleri nedeniyle kullanıcıları ağa geri çekmektir, bu nedenle daha fazla etkinlik genel olarak daha fazla gaz kullanımı anlamına gelir.”

Nolan’a göre, Dencun güncellemesinin mainnet aktivasyonu bu yılın Mart ayı gibi erken bir tarihte gerçekleşebilir. “Ethereum ana geliştiricileri Holesky’den en az bir ay sonra Dencun yükseltmesinin ana ağ aktivasyonunu bekliyor. Yani en azından Mart ayında ya da muhtemelen daha sonra. Testnet hataları ortaya çıktığı ve zaman çizelgesini değiştirdiği için kesin bir zaman vermek zor” şeklinde konuştu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir