Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.116
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.116
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Bitcoin Neden Düşüyor ! ETF Onayının Etkisi Var Mı ?

Bugün birlikte Bitcoin ‘in neden düştüğünü ve bu düşüşün ne kadar devam edebileceğini inceleyeceğiz. Ayrıca, ETF onayının bu düşüşte bir etkisi olup olmadığını da değerlendireceğiz.

10 Ocak tarihinde Bitcoin 49.000$ seviyelerine kadar bir yükseliş yaşamıştı. Daha sonrasında ETF onayı haberinden sonra 45.800$ seviyelerine kadar bir geri çekilme gözlemledik. Ertesi gün ise %10 düşüş yaşayarak 45.500$ seviyelerine kadar gevşemiş oldu ve bugüne kadar geri çekilmeleriyle 41.000$ seviyesinin altına kadar inmiş oldu. Şimdi ise bu yaşananları grafik üzerinde inceleyelim !

Bitcoin Neden Düşüyor ! ETF Onayının Etkisi Var Mı ?

Grafiği detaylı bir şekilde incelediğimizde, daha önce de bahsettiğimiz gibi 45.500$ ile 48.000$ aralığı riskli bir bölge olarak öne çıkıyordu. Fiyat bu aralığı aşmaya çalışırken, ETF onay haberiyle birlikte beklediğimiz bir geri çekilme yaşandı. İlk satışların genellikle “haberi sat” stratejisi olduğunu düşünüyoruz, ancak ardından gelen düşüşlerde kripto borsalarından gelen satışlar ve ABD’deki büyük yatırım şirketlerinin Bitcoin satımına yönelik girişimleri yatırımcıların fonlarını bu iki alan arasında geçiş yapma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Yani borsalardan sattıkları Bitcoinleri yatırım şirketleri üzerinden net bir coşku ile alıma geçmedikleri için de bu düşüşü sürdürüyor olabiliriz.

Bu satış dalgası önce 42.000$ seviyelerine hızla geriledi. Daha sonra, yükselen trendin kırılmasıyla birlikte destek bölgesine tekrar dokunuldu, ardından retest hareketi gerçekleşti. Ancak, sonrasında gelen sert düşüşle birlikte 42.000$ destek seviyesi kırıldı ve şu anda 40.735$ seviyesinde alıcıların tepkisini bekliyoruz.

Bu seviyede yeterli alıcı bulunamazsa, bir sonraki düşüşün daha sert olabileceğini ve altcoinlerin de etkilenebileceğini düşünüyoruz. Bu kırılma sonrasında en güçlü destek seviyemiz 37.800$ olarak ön plana çıkıyor. Aşağıdaki grafikte, Bitcoin’in uzun vadeli grafiğini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Bitcoin Neden Düşüyor ! ETF Onayının Etkisi Var Mı ?

Bitcoin’in haftalık grafiğine daha yakından bakarak, ETF haberleri ile birlikte yaşanan yükselişin kanalın üst bandına kadar sürdüğünü gözlemliyoruz. Ancak, kanalın üst bandını kıramaması nedeniyle satışlar artmış gibi görünüyor. Yükselen kanal formasyonu, üst yönlü bir kırılım göstermediği takdirde, bir sonraki hedefin kanalın orta bandı olabileceğini söyleyebiliriz. Şu anda, Bitcoin bu bölgeye yaklaşıyor ve bu seviyede bir CME boşluğu da gözlemleniyor.

Bitcoin, kanalın orta bandını kıramazsa, CME boşluğunu doldurduktan sonra yukarı yönlü bir atağa başlayabilir ve bir sonraki hedefinin 50.000$ seviyesinin üstü olabileceğini düşünüyoruz. Ancak, kanalın orta bandından beklenen alıcı baskısı gelmezse, Bitcoin’deki düşüşün 32.250$ seviyelerine kadar devam edebileceğini söyleyebiliriz.

Eğer fiyat 32.000$ seviyelerine ulaşırsa, kanalın alt bandından güçlü bir tepki yükselişi görebiliriz ve boğa piyasasının başlangıcının işaretini alabiliriz. Ancak, bu süreçte kripto piyasası olumsuz haberlerle sarsılırsa, kanalın alt bandının kırılma ihtimali ortaya çıkabilir. Bu nedenle, tüm takipçilerimizin bu konuda dikkatli olmaları önemlidir.

Kanal kırılımı sonrasında düşüş hareketinin CME boşluğu ile eşleşmesi dolması düşük bir ihtimal olsa da, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda hedefin ortalama olarak 20.000$ seviyelerine kadar bir düşüş getirebileceğini belirtiyoruz.

Ayrıca, bu durumu indikatör üzerinden değerlendirdiğimizde, RSI indikatörünün haftalık olarak tepe bölgesinde olduğunu gözlemliyoruz. Mega boğa öncesinde Bitcoin, haftalık RSI tepe noktasındayken genellikle bir ralli başlatmamıştır. Bu nedenle, kanalın orta bandı kırılırsa, gelecek sert düşüşte ralli öncesinde haftalık RSI’nın dip seviyelere gelmesi beklenir. Daha sonrasında ise uzun vade de Bitcoin yükselişini seyredebiliriz.

Umarız ki bu düşüşler gerçekleşmez ve yükseliş dönemi kaldığı yerden devam eder. Bu değerlendirmeler ışığında, yazımızı burada sonlandırıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir