Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.586
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.586
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Cosmos (ATOM) Hard Fork’a Hazırlanıyor!

Cosmos (ATOM) Hard Fork'a Hazırlanıyor!

Cosmos Hub’ın yerel token’ı ATOM, Cosmos’un kurucusu Jae Kwon’un çatallanma önerisi sonrasında yaşadığı kayıpları telafi etmeye yönelik bir çaba içinde. Bir gözlemci, olası bir hard fork’un yatırımcı topluluğu için olumlu bir sonuç doğurabileceğini öngörüyor.

Topluluk, pazar günü yaptığı oylamayla ATOM’un enflasyon oranını yüzde 14’ten yüzde 10’a düşürme kararını onayladı. Bu onayı alan Kwon, Twitter üzerinden “Hadi bir bölünme koordine edelim” ifadelerini kullandı. Yapılan oylama sonucunda ATOM’un yıllık staking getirisi yüzde 19’dan 13,4’e düşecek olsa da Kwon, bu durumu yeterince etkileyici bulmuyor ve topluluğu hard fork’a katılmaya davet ediyor.

Kwon’un AtomOne olarak adlandırdığı plana göre, çatallanmış zincir ATOM’u yanı sıra yerel token olan ATOM1’i de destekleyecek.

“Token entegrasyonu olması gerektiğine inanıyorum, böylece ATOM’larımızı topluca satıp ekosistemi derinden etkilemek yerine ATOM’la katılım sağlayabiliriz. Tokenomi uzmanları gerekli denemeleri yapacaktır.”

cosmos

Cosmos uzmanı ve Stride Zone’un strateji başkanı John Galt, potansiyel bir hard fork’un yıllardır süren topluluk içi çatışmaları çözebileceğine ve ATOM token sahiplerini olumlu etkileyebileceğine inanıyor.

Ayrıca Galt, hard fork’un şimdiye kadar gerçekleşmiş en büyük ATOM airdrop’unu başlatabileceğini ve hem ATOM hem de ATOM1 token’larının işlem hacminde artışa yol açabileceğini düşünüyor.

Ancak, CoinDesk verilerine göre ATOM, gün içinde yüzde 3,5 düşerek 9,59 dolardan işlem görüyor. Kripto para birimi hafta sonu boyunca 10 doların üzerinde seyretse de üç haftalık direnç üzerinde kayda değer bir destek oluşturamadı. Token’ın bu zayıflığı, endüstri lideri Bitcoin’in (BTC) 38 bin doları geçme çabasından kaynaklanıyor olabilir.

Fork Nedir ? Hard Fork ve Soft Fork Arasındaki Farklar Nelerdir ?

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir