Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.170
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.170
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fork Nedir ? Hard Fork ve Soft Fork Arasındaki Farklar Nelerdir ?

 

FORK NEDİR , HARD FORK VE SOFT FORK ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR 

Fork yani Türkçe de karşılığı (çatallanma) ;Kripto para birimlerinin bağlı olduğu mevcut blockchain ağlarında tamamen bir ayrılık olmadan aynı veri tabanının kopyalanıp yeni blockchain ağının oluşturulmasıdır.

Fork (çatallanma) işlemi bazen sistemde bulunan bir hatanın giderilmesi veya geliştirilmesi amacıyla yapılabilir. Bazı durumlarda ise blockchain ağından ayrılarak kurulan yeni blockchain sistemi kendi para birimini/tokenini çıkarabilir.

Fork Nedir? Hard Fork ve Soft Fork Ne Anlama Geliyor? | Parasal Hayat

Hataların giderilmesi için üzerinde bir fork gerçekleştirilmiş Bitcoin in ardından yeni ortaya çıkan Bitcoin cash ı örnek verebiliriz. Fork sonucu ortaya çıkan kripto para birimlerinden hangisinin öne çıkacağını, ekosistem içerisinde bulunan kullanıcılar ve piyasa belirler.

Fork (çatallanma) hangi nedenlerle gerçekleşebilir?

*Mevcut blockchain ağının talepleri karşılayamaması

*Geliştiriciler arasında yaşanan fikir ayrılığı gibi sebepler

*Güvenlik önlemi alma isteği

*İşlevselliği artırma düşüncesi

Wat zijn Hard forks en Soft Forks? En hoe werken ze? Volledige Uitleg - Cryptokopen.nl

Hard Fork

Kod büyük ölçüde değiştiği için yeni sürüm, eski bloklarla geriye dönük olarak uyumlu olmadığında Hard fork gerçekleşir.Alternatif yeni bir blockchain ağı inşa edilir. Bu durum yeni bir kripto para birimi yaratır ve tanınan çoğu coin bu şekilde ortaya çıkmıştır.

Soft Fork

Blockchain ağında yeni alternatif olarak oluşturulan ağlara verilen isimdir.Blok zinciri için yazılım yükseltmesi olarak düşünebilirsiniz. Mevcut ağda bulunan bazı teknik özelliklerin değiştirilmesi gerekliliğine inanan geliştiriciler tarafından yapılmaktadır.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir