Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.518
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.518
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Maxine Waters, Meta’nın Dijital Varlıklarını Sordu

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin üst düzey Demokratlarından biri olan Maxine Waters, Meta Platforms’un dijital varlık planlarına geri dönebileceği endişesi nedeniyle yanıt istediğini söyledi.

Demokrat, Pazartesi günü CEO Mark Zuckerberg ve Operasyon Direktörü Javier Olivan’a, şirketin geçen yıl yaptığı dijital varlıklarla alakalı beş ticari marka başvurusuyla ilgili endişelerini dile getiren bir mektup gönderdi.

Bu başvurular, diğerlerinin yanı sıra, dijital para birimi değişimine, blockchain ile ilgili bilgisayar donımı tasarlanmasına, “kripto para birimlerinin döviz ticareti ve diğer sanal para biçimlerine” olanak tanıyan bir “çevrimiçi sosyal ağ ve flört” hizmetinin de dahil olduğu projeler içindi.

Waters, Meta’nın kripto paraya, özellikle de Libra stablecoin projesine girişini eleştirdi. Daha sonra Facebook, Diem olarak bilinen Libra’yı 2019’da piyasaya sürmeyi planladığını söyledi ve bu durum, sosyal medya şirketiyle bağlantılı bir stablecoin konusunda tereddüt eden düzenleyiciler ve yasa koyucular arasında hızla endişelere yol açtı.

Diem’in kapanmasından önce Waters, kendisinin ve diğer milletvekillerinin 2019 yılında Meta’ya bir mektup göndererek gizlilik ve ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle önerilen dijital cüzdanı Libra ve Calibra üzerinde devam eden çalışmalar için bir moratoryum talebinde bulunduğunu söyledi.

Waters mektubunda, bir Meta çalışanının Ekim ayında komite Demokratlarına “Meta’da devam eden herhangi bir dijital varlık çalışması olmadığını” söylediğini söyledi.

Maxine Waters, “Meta personeli, şirketin şu anda blockchain tabanlı ürünler veya stabilcoinler üzerinde herhangi bir çalışma yürütmediğini veya planlamadığını belirtti.” Dedi.

“Ayrıca Meta personeli, Meta’nın stabilcoinleri veya kripto para birimini herhangi bir ödemeye veya Metaverse ürününe entegre etme konusunda herhangi bir ortakla çalışmadığını ve bu alanda araştırma ve geliştirme sürdürmediğini ileri sürdü.”

Fakat Waters, Meta ticari marka başvurularının Meta’nın Diem’i kapattıktan sonra faaliyeti durdurmadığını öne sürdüğünü söyledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir