Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.138
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.138
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Yararı Ve Zararı Çok Tartışılan Konu: Bitcoin ETF Onayı!

Bitcoin ETF grayscale

Bitcoin ETF onayının ardından 7. işlem günü de beklenenin altında kaldı. Tamı tamına 76 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart;

Grayscale’den “durmayan” çıkışlara rağmen, spot Bitcoin ETF’lerine yönelik görünüm olumlu olmaya devam etiyor. Genel olarak 1,1 milyar dolardan fazla toplam giriş var. Yapılan veri analizlerine göre 76 milyon dolarlık varlık çıkışı gerçekleşti.

James Seyffart X hesabından 23 Ocak’ta yaptığı bir paylaşımda “Cointucky Derbisinde” Bitcoin ETF’leri için genel olarak “kötü bir gün” Bugün 640 milyon dolar dışarı aktı. Çıkışlar yavaşlamıyor; artıyor. Bu, GBTC için şimdiye kadarki en büyük çıkış. Şu ana kadarki toplam 3,45 milyar dolar” yaşandığını yazdı ve Grayscale’in ETF’ler arasında en büyük net çıkışa sahip olduğunu belirtti.

Cointelegraph’a verdiği röportajda ise;

Genel olarak Bitcoin ETF’lerine yönelik akış pozitif yönde ilerliyor, BlackRock şu ana kadarki en büyük üçüncü pozitif akış gününü yaşadı ve günde toplam 272 milyon dolarlık giriş elde ediyor. Net bazda, GBTC çıkışlarını hesaba kattıktan sonra bile spot Bitcoin ETF’lerine 1,1 milyar doların üzerinde akış gördük. GBTC’den çıkışların “kesintisiz” göründüğünü kabul ederken, GBTC liderliğindeki düşüşün önümüzdeki iki hafta içinde sakinleşmesini bekliyorum.

Dönüştürülen GBTC’ler

GBTC’lerini dönüştüren Grayscale bu fondan çıkan çıkışların çoğunun FTX mülkünden yapılan büyük satışlarla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

22 Ocak tarihinde hazırlanmış bir rapor incelendiğinde, FTX mirası 22 Ocak itibarıyla 22,8 milyon GBTC hissesinin yaklaşık üçte ikisini satmıştı. Hisselerin satışının toplam satışın yaklaşık 600 milyon $’ını oluşturduğu tahmin ediliyor.

Bu Durum Bitcoin’i Nasıl Etkiliyor?

Bitcoin ETF onayından bu yana Bitcoin nezdinde onay esnasında 49.100 dolara çıksa da hemen ardından düşüş başladı.

Özellikle Bitcoin için bu düşüş yönlü hareketi Chicago Ticaret Borsası’ndaki (CME) Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik açık pozisyonlardaki ani ve keskin bir düşüşün ortasında gerçekleşti. Bu durum, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e kaldıraçlı maruz kalma kazanma hevesinin azaldığını gösteriyor.

bitcoin etf
Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyonları CME’de keskin bir düşüş yaşadı. Kaynak: CoinGlass

CoinGlass’ın verilerine göre , CME’ye olan açık pozisyonlar 12 Ocak’ta neredeyse rekor olan 6,4 milyar dolardan yayınlandığı sırada 4,4 milyar dolara düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir